Nyerj jegyet Riff Cohen szombati koncertjére!

2013.01.22. 15:27, Frontrecorder

riffcohen.jpg

(X) Íme, egy tehetséges, szép, fiatal dalszerző-énekesnő, aki Párizsban, Izraelben és Észak-Afrikában ugyanúgy otthon van és egyedi, érett zenei nyelvezete is e három forrásból merít - ennél több hívószó nem is szükséges Riff Cohen és együttesének január 26-án este az A38 Hajón, a Tours de France sorozat keretében tartandó koncertjére. Maximum még annyi, hogy nálunk egy páros jegyet lehet nyerni rá.

Riff Cohen zeneelméletet végzett a Tel Aviv Egyetemen, ahol megannyi komolyzenei hatás befolyásolta egyéni hangvételének kialakulását Monteverditől Meira Asherig, de hatottak rá a különböző - szudáni, marokkói, marokkói, francia és amerikai - nép- és könnyűzenék is.

Élete legnagyobb inspirációja és példaképe azonban nagyanyja volt és maradt, az írástudatlan Fortunée, aki a tunéziai Djerba szigetén élt. Riff az édesanyjától tanult meg franciául, aki Franciaországból Izraelbe költözött. Riff nyolcéves korától énekel, dalokat és verseket ír. Jelenleg Tel Avivban él, ahol zeneszerzőként, valamint dal- és szövegíróként dolgozik. Tavaly augusztusban megjelent bemutatkozó lemeze kirobbanó sikert hozott a számára, videóit  több, mint nyolcszázezren tekintették meg. A lemez tizennégy dala héber és francia, valamint núbiai nyelven szól.

Ez a kivételes album kitűnő képet ad egy tágas zenei világot magába foglaló zenekultúráról, amelyet Izrael egyik legizgalmasabb és legellentmondásosabb fiatal zeneszerzője jegyez. Egy keleties, urbánus lemez ez, amely az új kozmopolita kultúrával foglalkozik, s amely ideális a szabadban való álmodozáshoz.

Riff zenéje számos stílussal és hangzással áll rokonságban. A keleti zenével ritmusai mutatnak rokonságot, mindenekelőtt az észak-afrikai Rai és Gnawa képletek, amelyeket Riff különös módon alakít át eredeti, megindító és a gitár-basszusgitár-dob szentháromságán nyugvó rockzenévé. Mindezt azzal a rendkívüli tehetséggel ötvözi, amely az élő eladásait olyan különössé teszi kifinomultságával, kedvességével, örömsikolyaival.

Riff Cohent a színpadon ötfős együttese (Ben Aylon - dob, Shay Halamish - basszusgitár, Amir Zeevi - gitár, Zev Yaniv - ütőhangszerek, Elyasaf Bishari - oud) kíséri. Utánuk pedig a remek Kistehén zenekar táncoltatja meg a nagyérdeműt. A belépő a helyszínen 1500 Ft, elővételben 1000 Ft. Jegyelővétel az A38 pénztárában vagy honlapján.

Riff Cohen és együttese + a Kistehén koncertjére van egy egy páros jegyünk, amit az nyerhet, aki

- megnyomja a Like/Tetszik gombot itt a cikk felett ÉS

- lájkolja a Recorder Facebook-oldalát ÉS

- bejelöli, hogy részt vesz a koncerten ÉS

- küld egy e-mailt Riff Cohen tárggyal a jatek@recorder.hu címre ÉS

- akit kisorsolunk.

A játékban részt vevők között 1 darab páros belépőjegyet sorsolunk ki pénteken. A nyertest emailben értesítjük.

https://recorder.blog.hu/2013/01/22/nyerj_jegyet_riff_cohen_szombati_koncertjere
Nyerj jegyet Riff Cohen szombati koncertjére!
süti beállítások módosítása