A Gucci kapja a legtöbb ingyen reklámot a rapperektől

2013.01.07. 15:38, Frontrecorder

GucciMane.jpg

Nem tudományos alapú felmérés eredménye, de a Rap Genius szájt (kb. a hiphop dalszövegek wikije) alapítójának elhihetjük, hogy a luxus divatmárkák közül a rapperek a Gucci nevét veszik leggyakrabban a szájukra.

Mahbod Moghadam a Fashionista.com kérésére készített kimutatást arról, mely csúcskategóriás divatcégeket kaserolják szövegeikben a rapperek. A Gucci után (amely az amerikai szlengben az "über fasza” megfelelője, és a képünkön látható Gucci Mane névadója) a Prada, a Versace és Louis Vuitton következik. Nincs ebben semmi meglepetés, állítják az összesítés ötletgazdái, akik szerint ugyanakkor az elmúlt pár évben a rapperek a közismert, patinás divatházak mellett említésre méltó módon dobálóznak az eliten kívüli, avantgárd márkák és tervezők neveivel, mint Raf Simons vagy Martin Margiela. Külön érdekes, hogy - a szövegeik alapján - nő a kizárólag női ruhákat piacra dobó márkák iránti odaadó rajongás a férfi rapperek körében.

A divatmánia verbális kifejezése persze nem új keletű a hiphopban, de ennek is vannak fokozatai, amit elég magasra emel a cloud rap egyik vezéregyénisége, a videojátékokra is rágyógyult A$AP Rocky: január 15-ére időzített új albumának Fashion Killa c. számában közel 30 ruhamárkát és -tervezőt namecheck-kel.

A HIPHOP A LUXUSDIVAT MELLETT A SPORTRUHÁZATTAL IS ÖRÖK SZERELMI VISZONYBAN ÁLL,  MINT AZT ITT KITÁRGYALTUK.

"What’s Gucci, my nigga?" - teszi fel a költői kérdést Kanye West a Jay Z-vel közös Niggas In Paris második verzéjében:

Keayshawn viszont nem tartja sokra a Guccit (és a többi luxusmárkát sem), szerinte "prosztó csajok hordják azt a szart":

Címkék: hiphop rap gucci
https://recorder.blog.hu/2013/01/07/a_gucci_kapja_a_legtobb_ingyen_reklamot_a_rapperektol
A Gucci kapja a legtöbb ingyen reklámot a rapperektől
süti beállítások módosítása