Izzad a Sony és a Universal: 2 milliárd klikket vont meg a YouTube a csaló kiadóktól

2012.12.28. 22:43, recordernews

utube3.jpg

Miközben a Gangnam Style egymilliárdos kattintásszámával a legtöbbször megnézett videóvá hízlalta fel magát, vannak, akik kénytelen-kelletlen a másik irányba indultak el, hiszen egyik napról a másikra súlyosan lesoványodott a látogatottságuk. Kiderült: ez nem valami rendszerhiba, hanem a Google videomegosztójának büntetése.

A DailyDot információi szerint az elmúlt évben összesen kétmilliárd letöltést töröltek videók alatti számlálókról, éspedig azért, mert a feltöltők - többek között külső, erre szakosodott oldalak segítségével - manipulálták, mesterségesen tornászták fel a számadatokat, ez pedig a YouTube szabályzata szerint tilos (szerencsére).

HOGYAN ÜZENTEK A SZTÁROK KARÁCSONYKOR A YOUTUBE-ON KERESZTÜL? ÍGY.

A drasztikus büntetés nagy major kiadókat is érintett, illetve főleg őket: számítások szerint a Universal szívta meg a leginkább, tőlük több mint egymilliárd klikket vontak meg december 18-án, majd újabb egymilliót pár nappal később. A Sony / BMG volt a második bukó, őket 850 millióval kurtították meg, az RCA Records számlálója pedig 160 millió letöltéssel lett kevesebb. De előadókhoz tartozó csatornák sem úszták meg a szanálást: Michael Jackson, Chris Brown, Beyoncé és Avril Lavigne mellett közel 500 további jelentős YouTube-fiók is jóval alacsonyabb klikkszámot tudhat magáénak, mint napokkal ezelőtt, köszönhetően a videókat feltöltők kétes praktikáinak.

És persze rengeteg hétköznapi felhasználó is áldozatul esett a nagy radírozós úthengernek, a sok törlés miatt pedig sokan technikai problémát vagy hackertámadást sejtettek a háttérben, de egy Google-dolgozó hamarosan megerősítette: ilyesmikről szó sincs, ők tették helyre a dolgokat, tetszettek volna betartani a szabályokat.

https://recorder.blog.hu/2012/12/28/youtube_sony_universal_ciki
Izzad a Sony és a Universal: 2 milliárd klikket vont meg a YouTube a csaló kiadóktól
süti beállítások módosítása