Heti top 10: karácsonyi videoüzenetek

2012.12.26. 14:29, Frontrecorder

borgorexmas.jpg

A popbizniszben a karácsony az adakozás mellett (vagy azzal együtt) az év egyik legtutibb pr-lehetősége, és az előadók nem is késlekednek szeretetükről biztosítani rajongóikat - plusz az éppen aktuális vagy a soron következő lemezüket, koncertjüket reklámozni. Persze akadnak olyanok is, akik minden nyilvánvaló mögöttes szándék nélkül tényleg csak boldog karácsonyt kívánnak a maguk módján. Így vagy úgy, a leghatásosabb eszköze ennek a videoüzenet - ezekből gyűjtöttünk össze tízet, Busa Pista home videójától Big Boi mesefelolvasásán át Borgore backstage-es marhulásáig. Bónuszként pedig meg lehet nézni a Marina And The Diamonds-ot, ahogy az amerikai MTV-ben élőben előadnak egy karácsonyi dalt.

AMI EZT AZ ÖSSZEÁLLÍTÁST IHLETTE: A GRIZZLY BEAR KARÁCSONYI ÜZENETE.

 

Busa Pista és kislánya (facebookos videó):

Gentleman:

Big Boi:

Az OutKast rappere a rövid üzenete mellett felolvasta Dr. Seuss klasszikus - a filmváltozat révén nálunk is ismert - meséjét, a Hogyan lopta el a Görcs a karácsonyt?-t - itt élvezhető.

SNOOP DOGG IS FELOLVASTA A MAGA KARÁCSONYI MESÉJÉT, EGY IGEN SZÉP, TANULSÁGOS TÖRTÉNETET – LÁM!

Psy:

Psy a Christmas in Washington jótékonysági gálaesten Obama elnök jelenlétében is előadta a Gangnam Style-t - íme.

ÍME, AZ EGYMILLIÁRD MEGTEKINTÉS FELETT TARTÓ GANGNAM STYLE PARÓDIÁIBÓL A SZERINTÜNK LEGJOBB TÍZ.

Robbie Williams:

The Cribs:

Saint Etienne:

A bő két évtizedes fennállása során idén először végre Magyarországra is eljutott, a Szigeten fellépett brit elektronikus pop trió imád karácsonyra zenét ajándékozni - 1993-ban pl. a Charlatans-frontember Tim Burgess közreműködésével felvett I Was Born On Christmas Day című dalt szánták a fa alá - íme, a klipje.

Borgore:

AZ IZRAELI DUBSTEP-MÓKAMESTER LEGUTÓBBI KLIPJÉBEN MILEY CYRUS-SZAL CSAPATJA EGY DURVA BULIBAN, HOPPÁ! 

Merry Indie X-Mas:

Ez szigorúan véve nem üzenet, hanem a New York-i Adam Horne - a Recorder karácsonyi mixtape-jében is említett - paródia-gyűjteményének reklámja. Az indie-zenekarok (Interpol, Beach House, Bon Iver, The xx, stb.) modorában előadott karácsonyi dalrészletek meghallgathatók itt.

Pamut: Kokomo (karácsonyi változat)

Ha már a paródiáknál tartunk, itt egy hazai darab, avagy száncsengős, "ünnepi üzenetű" variáció a Beach Boys Kokomo-jára:

+1: Marina And The Diamonds: Have Yourself A Merry Little Christmas

https://recorder.blog.hu/2012/12/26/heti_top_10_karacsonyi_videouzenetek
Heti top 10: karácsonyi videoüzenetek
süti beállítások módosítása