A borító fogyasztásra alkalmas - vol. 2.: csoki

2012.12.25. 11:49, rerecorder

inlay_yellow.jpg
A tortás-, sütis-, mézes-, lekváros-lemezborítók szemlézése után mi mással folytathatnánk édesség és zene tematikánkba vágó sorozatunkat, mint a nagy karácsonyi cukortúladagolás egyik legfőbb okozójával, a csokival. Íme tehát, finom szelekciónk a csokoládét ábrázoló lemezborítókból, de figyelem: vésztartalék-édesség nélkül nem ajánljuk a cikk megtekintését, a képanyag egyesek számára felkavaró lehet!

R-1317154-1315673840.jpgFurcsa, de nem csak egyetlen banda futott Hot Chocolate néven a 70-es években, az ismertebb (és lágyabb, diszkó-soulosabb) brit együttesnek volt egy hasonlóan fekete zenészekből álló rare groove-os funkyzenenepper párja. Ők az első, azonos címen kiadott nagylemez rajzolt borítóján egy csésze forró csokiban ülve zenélnek.

hot chocolate.jpgA híresebb, brit Hot Chocolate egészen sokáig ellenállt annak, hogy nevére albumborítóin is reflektáljon, ám első válogatáslemezén totálisan kijátssza a You Sexy Thing slágerszám és a csokoládé vizuális összekapcsolhatóságát.

A HOT CHOCOLATE AZ ÉDESSÉGES NEVŰ ZENEKAROKRÓL KÉSZÍTETT ÖSSZEÁLLÍTÁSUNKBAN IS SZEREPEL, DE KIK A TÖBBIEK? ITT VANNAK.

Breakbot-By-Your-Side.jpgA Breakbot By Your Side című dalához olyan egyoldalas vinylre emlékeztető kiadvány készült, ami egyáltalán nem vinyl, hanem százszázalékos csokoládé, de megnyomták azt barázdákkal is, ahogyan kell.

chicago.jpgAz amerikai rockegyüttes, a Chicago tízedik, 1976-os nagylemeze egy kibontott nagy tábla csokoládét formáz Chicago felirattal, amit a Grammy-díjas grafikus John Berg tervezett direkt olyanra, hogy hasonlítson a jól ismert Hershey csoki márka fekete-ezüst csomagolású termékeire.

katona k.jpgA kibontott papíros csokoládé a magyar lemezborító tervezőket is megihlette, Katona Klári 1977-es Savanyú a csokoládé című bemutatkozó nagylemezének hátoldalán szerepel a „különleges minőségű Savanyú csokoládé” - a Pepita csokigyár jóvoltából.

limp_bizkit.jpgA Limp Bizkit 2000-es nagylemeze Chocolate Starfish And The Hot Dog Flavored Water címmel jelent meg, a borítóján csoki tengericsillaggal minden idők egyik legrémisztőbb lemezes címlapja.

MyMorningJacket-ChocolateAndIce.jpgAz amerikai indie rock zenekar, a My Morning Jacket 2002-es Chocolate and Ice című EP-jének borítója sem feltétlenül bizalomgerjesztő, a padlóra öntött jégkockák és csokiszirup nehezen kódolható szimbolika.

venetian_snares.jpgA kanadai Venetian Snares breakcore zenéje pont olyan, mintha a 2003-as Chocolate Wheelchair album borítóján látható csokiból készült tolókocsiban ülve indulnánk neki egy 45 fokos lejtőnek.


r.kelly.jpgR. Kelly
2003-as Chocolate Factory albuma csak egy piros szalaggal van átkötve, csokoládé viszont sehol sem látható rajta. Az áthallások miatt talán nem éppen a legjobb címválasztás volt nem sokkal azután, hogy szexbotrányba keveredett egy állítólagos kiskorúval, és minderről még videófelvétel is készült.


grace_jones.jpgGrace Jones 2008-ban adta ki Hurricane című albumát. A borítón Jones csokiból kiöntött valódi torzói láthatók, sőt a bookletben még maga az énekesnő is pózol csokoládégyári dolgozóként.

A SWEET LIKE CHOCOLATE BORÍTÓJA ITT UGYAN NEM SZEREPEL, DE AZ ÉDESSÉGES POPDALOKRÓL SZÓLÓ CIKKBEN OTT VAN, AHOGYAN MÉG TÖBB CSOKIS SZÁM IS.

 

összeállította: Sugó Lilla

https://recorder.blog.hu/2012/12/25/a_borito_fogyasztasra_alkalmas_vol_2_csoki
A borító fogyasztásra alkalmas - vol. 2.: csoki
süti beállítások módosítása