Az Akvárium csütörtöki koncertajánlója: Odett + Pál Utcai Fiúk

2012.12.18. 15:29, Recorder.hu

puf_650.jpg

(X) Tartsatok két órányi szünetet az ajándékvásárlás hajrájában a közel 30 éve zenélő PUF és a mindössze 24 éves Odett belvárosi koncertjeivel! 

PUF

A Pál Utcai Fiúk 1983 nyarán, Szigetszentmiklóson alakult barátokból, iskolatársakból, egy garázsból nőtte ki magát országosan ismert, immár 25 éve koncertező zenekarrá. Az egykor pénzfeldobással hangszert választó utcai kölyökbandából verbuválódott zenekar 1990-ben adja ki első lemezét, majd 1994-ig folyamatosan jelennek meg az albumok: Ha jön az álom, Bál, A nagy rohanás, Szerelemharc, Szajhák és partizánok. A PUF ekkor már sztárzenekarként önálló koncertet ad a Budapest Sportcsarnokban. Tagcseréket követően alábbhagy az évekig tartó lendület és a 90-es évek második felében a zenekar a nagyszínpadról visszatér a klubok félhomályába. A PUF továbbra is aktívan koncertezik, majd alkotó energiákat hozó újabb tagcseréket követően 2000-ben jelenik meg a Ha jön az élet című album, amellyel a 18 éves zenekar felnőtté válik.

A húsz éves jubileumot követő egy éves csendes pihenő után a zenekar újra alkotni és koncertezni kezd, mígnem végre 2008 tavaszán ismét stúdióba vonulnak. A 2008-ban 25 éves Pál Utcai Fiúk zenekar friss energiákkal és lendülettel újabb fejezetet nyit történetében a Legelő című nagylemezével. A lendületes, pörgős, ám néhol lírai alkotás méltán emeli magasra ismét a PUF zászlaját. A zenekar jelenleg is folyamatosan koncertezik, és dolgozik az új album anyagán.

Odett

Odett 2008 októberében adta ki első, Pontos című albumát, Odett és a go girlz! néven. A lemezen közreműködtek Takáts Eszter és Varga Zsuzsa énekesnők. A szövegeket Müller Péter Sziámi, a zenét Polgár Péter jegyzi. 2009-ben az Év Felfedezettje kategóriában Magyar Zenei Díjra jelölték. 

2010-ben már Odett néven kislemezt adott ki Pötty a kockán címmel. A névváltoztatás oka, hogy a lemezen már nincs közreműködő előadó, szólókarrierbe kezd Odett. Az album szövegei és a zenéi változatlanul Müller Péter Sziámi és Polgár Péter munkái. A kislemezhez tartozó videót (Vesztőhely) Pater Sparrow filmrendező készítette, mely több mint negyedmilliós letöltést ért el. Az MTV jóvoltából részt vesz az 'MTV push' programjában, valamint szintén a Music Television által kitalált 'MTV Icon'-on is fellépő.

2011-ben Hanyatt, homlok, egyenes címmel adja ki első önálló nagylemezét. A már ismert zeneszerző és szövegíró mellett Takács Zoltán Jappán zenei producer segíti a munkálatokat. Hanyatt című száma hónapokig szerepel a rádiós listákon, egymillió feletti megtekintésszámot ér el a YouTube-on, illetve a magyar iTunes első napján, a letöltések alapján negyedik helyezett. Van az a pillanat című számából klip is készül Pater Sparrow rendezésében, melyet a VIVA és az MTV is előszeretettel játszik. A klipben Nagy Marcell, a Sorstalanság című magyar film főszereplője lesz Odett partnere. 2012-ben begyűjt egy MTV EMA 2012 jelölést és címlapsztárja a Recorder magazin évvégi számának is.

2012.12.20. csütörtök
Akvárium Klub

Pál Utcai Fiúk koncert, vendég: Odett

Kezdés: 21:00
Belépő: 1500 Ft
Elővételben a helyszínen és a jegy.hu-n: 1200 Ft

Facebook eseményoldal:

http://www.facebook.com/events/115955081901128

https://recorder.blog.hu/2012/12/18/az_akvarium_csutortoki_koncertajanloja_odett_pal_utcai_fiuk
Az Akvárium csütörtöki koncertajánlója: Odett + Pál Utcai Fiúk
süti beállítások módosítása