Az Akvárium vasárnapi koncertajánlója: Fishbone

2012.11.17. 12:00, Recorder.hu

fishbone_650.jpg

(X) A Fishbone a '80-as évek végének és a '90-es éveknek egyik legfontosabb úttörő zenekara volt. Amerikában a funk-punk-ska-rock-metál-dzsessz fura sokszögének egyik megalapítói voltak ők. Utánuk jöhetett aztán a Red Hot Chili Peppers (őket sem kell bemutatni, bár a korai éveik kevéssé ismertek errefelé), a Living Colour (ők pár évvel később alakultak, első lemezüket pedig a Fishbone első korongja után két évvel adták ki) és még sokan mások. Amolyan híd voltak ők a '70-es évek nagy funk-királysága és a '90-es évek eklektikusságtól tomboló zenei világ között. Vasárnap este az Akváriumban tombolnak.

Mielőtt valaki pedig még azonnal elővenné a nagypapa jelzőket, gyorsan szeretnénk leszögezni, hogy bármely tizen-huszonéves megirigyelheti azt az energiabombát, amivel még mind a napig rendelkeznek ezek a los angeles-i fekete srácok. A bulijaikon nincs egy pillanat megállás sem, csak a tömény lendület az, ami folyamatosan hömpölyög lefelé a színpadról, és aminek lehetetlen ellenállni. A fiatalságuk egyik legjobb bizonyítéka, hogy a kicsivel több mint egyhónapos európai turnéjukon mindössze négy pihenőnapot engedélyeztek maguknak és nincs két olyan este, amikor ugyanabban a városban játszanának. Budapestre Olaszországból érkeznek, a következő estén pedig már Németországban koncerteznek. Ettől még a fiatal zenekarok is kidőlnének, az tuti.

Mostani turnéjukon a 25 éves jubileumukra megjelent Everyday Sunshine című film zenei anyagát, így a legnagyobb slágereiket és kedvenc számaikat, valamint a tavaly megjelent hét számos, Crazy Glue című EP-jüket mutatják meg nekünk. A film, annak, aki még nem látta, erősen ajánlott, elöljáróban csak annyit, hogy Laurence Fishburne narrátorként tündököl benne, de nyilatkozik a zenekarról és annak fontosságáról többek közt Flea, a RHCP basszerosa, Eugene Hütz a Gogol Bordello frontembere, Gwen Stefani és a No Doubt, Ice-T, George Clinton, Tim Robbins... Koncert előtt kedvcsinálónak tökéletes, utána pedig kötelező, hogy bármikor fel tudd idézni a november 18-i akváriumos buli hangulatát!

Fishbone /USA/

2012.11.18.

Kezdés: 21.00

Belépő: 2000 Ft

Elővételben: 1700 Ft

Facebook: http://www.facebook.com/events/102420366579877

A dokumentumfilm trailere:

Címkék: akvárium fishbone
https://recorder.blog.hu/2012/11/17/az_akvarium_vasarnapi_koncertajanloja_fishbone
Az Akvárium vasárnapi koncertajánlója: Fishbone
süti beállítások módosítása