Summer Schatzies - EP-premier!

2012.11.08. 18:44, Frontrecorder

summerschatzies.jpg

Budapesti hálószobapop-szupergrupp lemezpremierje a Recorderen: a Piresian BeachNohopekidsBroken Cups és Halál Judit tagjainak közös projektje, a Summer Schatzies két kétszámos, "züllött tinislágereket" felsorakoztató EP után most egyszerre négy számot rakott össze, amelyeket először itt nálunk lehet meghallgatni - és letölteni.

summerschatziescover.jpg"A Summer Schatzies zenekar idén nyáron alakult a Tünde presszóban, Zoli - állódob, Ádám - bassz, ének, Zsófi - gitár, ének felállásban. Szerettünk volna egy hónap alatt egy koncertképes zenekart összehozni, ami kis híján sikerült is. Ebben a zenekarban mindenki olyasmit csinál, amit nem szokott, Zoli ugyanis Nohopekids néven one man band szokott lenni, a Broken Cupsban pedig gitáros mítosz. Ádámot a Halál Juditból lehet ismerni (illetve a pesti éjszakából haha), nekem pedig vidám beach pop zenekarom még nem volt ezidáig. Szóval, nagyon különböző zenei világból jöttünk, de verekedni például biztosan nem fogunk ilyesmin, mert habkönnyű, zajos popszámokat játszani mindegyikünknek tökéletesen kielégítő, és pofon egyszerű, működőképes számokkal kapcsolatban különben sem lehet vita. A számok házilag készültek, de koncertezni ezekkel a dalokkal sokkal jobban szeretünk." - foglalja össze a legfontosabb tudnivalókat a zenekarról - a Recorder magazin tavaly őszi, második számában a lemeztáskáját is megmutató - Németh "Piresian Beach" Zsófia.

A trió legfrissebb anyaga a Take Me To Bohemia című EP, amelynek négy száma az alábbiakban egyenként meghallgatható / letölthető, a tagok bájosan személyes kommentárjai után.

1. Final Solution

Zsófi: "Ez a civakodásról szól, mert nem igazán szeretek civakodni, és nyilván akkor már könnyű ilyen bölcsen a békülésről számot írni, amikor másnap reggel az ember nem egyedül ébred fel. Talán ez a dalt szeretjük a legjobban játszani, nem tudom - a fiúk minden próbán másik számra mondják ugyanezt. Egyébként ennél primitívebb számot azt hiszem soha nem írtam még."

2. Take Me To Bohemia

Zsófi: "Kár volna a gazdasági válságra fogni, hogy már évek óta nem jártam Csehországban, egész egyszerűen mindig elmulatom a pénzemet. Aztán lehet nyavalyogni, hogy valaki vigyen már el nyaralni, haha. Ezt a számot Zoli vázolta fel, nekem már csak a szöveget és az éneket kellett hozzátenni - eddig egyébként ez tűnik a leggyümölcsözőbb módszerünknek, az egyik első számunk, a Deering is így íródott, és az, hmm, elég jól sikerült!"

3. Spooks Of Love

Zsófi: "Eredetileg csak nyári számokat akartunk írni, viszont ez már inkább a vénasszonyok nyara, sőt - emiatt ezt eredetileg a Piresian Beachnek szántam, aztán a gyöngéd romantikussága miatt inkább Schatzies-számmá nyilvánítottuk, plusz nem utolsó szempont, hogy így legalább játszani is fogjuk majd. Egyébként egy közhely enciklopédiából előrántott magányos, fenyegető éjszakáról szól, amit már mindenki ismer, aki valaha hallgatott Shangri-Las-t."

4. Fall In Love In Naples

Ádám: "Amikor arra került sor, hogy írjak egy számot én is, akkor egyből arra gondoltam, egy nápolyos jó lenne - csodás város egy csomó lehetőséggel. Azt hittem, nehéz lesz angolul szöveget írni, de a naplesből egyből jött a nipples, a kettő suta összecsengéséből pedig a sztori. Zenét a legegyszerűbbet akartam hozzá, de a végére csak becsapódott ez az epikus Green Dayt idéző finálé. Még az is érdekes lehet, hogy először énekeltem ülve - ezért lett ilyen megilletődött."

A négyszámos EP egyben is letölthető erről a közvetlen linkről.

Ez pedig a Spooks Of Love csehszlovák beat előtt tisztelgő házilagos videója:

https://recorder.blog.hu/2012/11/08/summer_schatzies_ep-premier
Summer Schatzies - EP-premier!
süti beállítások módosítása