Elnökválasztó zenészek az Instagramon is

2012.11.07. 09:54, recordernews

Lehet, hogy a Twitter elnökválasztásos zaja az elmúlt napokban minden más webkettes csatornát elnyomott, mégis izgalmasabb az ismert zenészek reakcióit a népszerű mobilos képmegosztón, az Instagramon követni: nem csak azért, mert az ide felkerülő fotók sokkal személyesebbek, de gyakran kifejezetten szórakoztatóak is, arról nem beszélve, milyen plusz tónusokkal árnyalhatják az adott előadóról kialakult képet. A továbbiakban a Mötley Crüe botránygazdag basszgitárosától fekete reppereken át menő szörfpop-duóig mazsolázunk néhány politikai töltetű Instagram közül.

KICSODÁK BARACK OBAMA, ILLETVE MITT ROMNEY ZENÉSZHÍVEI? ITT ÍRTUNK ERRŐL.

Kezdjük nyomban Beyoncéval, aki minden jel (vagyis két fotó) szerint kizárólag azért regisztrált a képmegosztóra fél nappal ezelőtt, hogy egy utolsó lökést adjon Obamának. Erősen túlpolitizált, de nyilván jól megtervezett nyitányról van szó, már csak annak tükrében is, hogy a férj, Jay-Z az egyik legnagyobb pártolója a régi-új elnöknek:

08beyonce.jpg

 

Lee Ranaldo, a Sonic Youth társalapítója egyébként is egy kisebb humorbomba az Instagramon, de most aztán igazán elemébe jött. Többek között egyértelműsítette, ki az, akire NEM szabad leadnia a szavazatát az amerikainak:

17leeranaldo.jpg

 

A szexis-funky szintiktől csöpögő elektronikus táncdalok egyik nagykövete, a Chromeo-páros rögtön egy másik sztár fényképével házalt a demokrata győzelem mellett: a képen Armand Van Helden látható.

14chromeo.jpg

 

Ruth Radelet, a Chromatics álomhangú énekesnője visszafogott és neutrális úton közelítette meg a kérdést. Az elektori térképet osztotta meg, és csak annyit fűzött hozzá: "Mindenképp menjetek el ma szavazni. Fontos!"

radelet.jpg

 

Snopp Dogg (aki most épp megint kevésbé Lion) a szokásoshoz képest meglepően komoly ábrázattal közli fotója alatt: "Indulok! Szavazni, most!"

05snoop.jpg

 

Egy másik jelentős hiphop-alapfigura, a Roots zenei agya és dobosa, a nagyon aktív instagrammernek számító (korábban a Szigetről és Budapestről is több mobilfotót publikáló) Questlove világossá teszi, hogy ő is elment leadni a voksát.

04questlove.jpg

 

Nikki Sixx, a Mötley Crüe örök túlélője, aki a szeszt és a kokaint csak afféroknak nevezte, és a heroint tartotta igaz szerelmének, szintén örömmel kapkodja elő a telefonját, ha olyanja van. És most ilyenje volt: 

09nikkisixx.jpg

 

Ugyancsak leadott szavazatára volt büszke Mayer Hawthorne, a Stones Throw kiadó soul-trubadúrja.

06mayerhawthorne.jpg

 

Alicia Keys, aki nemrég még a lángoló lányról énekelt, most magát mutatta meg egy nem feltétlenül előnyös pozícióból, hátulról, amint Obama mellett kampányol. "Mozdítsuk előre az országot!" - írta még.

07aliciakeys.jpg

 

"Gyerünk. Szórd el a szavazatodat!" - jelentette ki az alábbi Instagram mellett a brooklyni Antlers zenekar.

02theantlers.jpg

 

Nicki Minaj konferansziét kezdett játszani egy saját maga mögé bénán odamontázsolt nemzeti lobogó előtt: "Na, ki akarja tudni, hogy ki lett a következő elnökünk?" 

11nickiminaj.jpg

 

A Best Coast-tagok eközben egy SMS-váltást közöltek: "Gratulálok Romney nem-győzelméhez!" "Én is neked. Befejezted a dalokat?"

12bestcoast.jpg

 

Végül egy csokorba szedett poénszaporulattal búcsúztatjuk Instagramos összeállításunkat: az alábbi, mém-ipari megosztásokat a következők pakolták ki, sorban: Toddla T, Big Boi, Steve Aoki és Dizzee Rascal.

10toddlat.jpg

15bigboi.jpg

aoki.jpg

16dizzee.jpg

https://recorder.blog.hu/2012/11/07/instagramon_politizalo_zeneszek
Elnökválasztó zenészek az Instagramon is
süti beállítások módosítása