Jagger mozivászonra segíti James Brown életét

2012.10.24. 15:57, recordernews

jaggerbrown.jpg

Nem elég, hogy a Rolling Stones éppen saját fél évszázados jubileumával van elfoglalva, Mick Jagger a jelek szerint arra is elkülönít némi szabadidőt, hogy beszálljon egy nehézsúlyú projektbe. Brian Grazer filmproducer mellé szegődik ugyanis, aki olyan mozikat tett le eddig az asztalra, mint az Egy csodálatos elme vagy az Apollo-13, de már egy Jay-Z dokumentumfilm is úton van tőle, most viszont régi álmát váltja épp valóra azzal, hogy a funknagypapa életéről készül forgatni. A rocknagypapa pedig ebben segít neki, mint producer-tettestárs.

KÉPES-E MICK JAGGER BRIGÁDJA ÚGY ROKKOLNI, MINT RÉGEN? ITT A LEHENGERLŐ VÁLASZ.

A projekt már James Brown életében elkezdődött, és eleinte még ő maga is részt vett benne, egészen 2006-os haláláig. A sztori pedig természetesen az erőszakkal is megcifrázott mélyszegénységben felnőtt gyerekről szól, aki végül az egyik legnagyobb hatású fekete zenészként köt ki a történelem lapjain. Okkal vetődik fel a kérdés: de ki bújna a legenda bőrébe? Egy biztos: korábban még Spike Lee neve vetődött fel rendezőként, aki helyett viszont most már a tavalyi Oscar-jelölt Tate Taylor neve lebeg a felszínen, Lee jelöltje pedig Wesley Snipes lett volna, aki viszont éppen börtönbüntetését tölti adócsalás miatt.

Brown lánya, Yamma korábban azt mondta kamerába: Eddie Murphy, Usher és Chris Brown neve is felmerült a főszerepet illetően - megerősítés azóta sincs.

De visszatérve Jaggerre: egy nyilatkozatban óriási megtiszteltetésnek nevezte, hogy bevonták a mű készületeibe, Brown-t pedig hipnotikus képességekkel bíró előadóművészként írta le. Az egyelőre cím nélküli, még nagyon előkészületi fázisban lévő filmet a Stones-frontember 1995-ben alapított filmes cége, a Jagged Films, illetve a Grazer és Ron Howard-féle Imagine Entertainment jegyzi majd.

https://recorder.blog.hu/2012/10/24/jagger_vaszonra_viszi_james_brown_eletet
Jagger mozivászonra segíti James Brown életét
süti beállítások módosítása