E-bookot ad ki a Pussy Riot – de feleslegesen?

2012.09.13. 11:37, recordernews

pussy1.jpg

A Feminist Press érdekes(nek szánt) olvasnivalót gereblyézett össze a moszkvai székesegyházban tartott Putyin-ellenes koncertjük miatt már öt hónapja fogva tartott Pussy Riotról. A Punk Prayer for Freedom alcímet viselő e-bookban többek között olyan levelek lesznek olvashatók, amiket a huliganizmussal vádolt orosz kollektíva tagjai küldtek a rácsok mögül, továbbá védőbeszédek az ügyvédjeiktől, illetve az időközben világhírűvé vált, a templomban előadott Punk Prayer dalszövege.

MAGYARORSZÁGNAK IS VOLTAK BEBÖRTÖNZÖTT PUNKJAI - OLVASS ITT A LEGENDÁS CPG-RŐL!

Plusz adalék, hogy a digitálisan megjelentetni szánt könyvben megszólal Yoko Ono, a provokatív performansz-művész Karen Finley, JD Samson és Johanna Fateman a baloldali-feminista electropunk csajcsapat Le Tigre-ből, Justin Vivian Bond drag queen és Eileen Myles amerikai költő is.

A könyv szeptember 21-től lesz megvásárolható, bevételeit pedig a Pussy Riot-tagok ügyvédi költségeinek fedezésére fordítják majd, de könnyen lehet, hogy erre már nem lesz szükség: Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök ugyanis tegnap azt közölte, felfüggesztett börtönbüntetésre enyhítené a bírói ítéletet. Hogy ez megtörténik-e, az az október elsejei fellebviteli tárgyaláson kiderül. Addig is itt egy alig egyhetes videó, amiben a punkkompánia le nem kapcsolt tagjai megköszönik a támogatásokat, és nyomatékul felgyújtanak egy Putyin-portrét:

Címkék: e-book pussy riot
https://recorder.blog.hu/2012/09/13/e-bookot_ad_ki_a_pussy_riot
E-bookot ad ki a Pussy Riot – de feleslegesen?
süti beállítások módosítása