Magyar Dal Napja és VOLTfolió-díjátadó a Szigeten

2012.07.31. 17:17, Recorder.hu

mdn_2012_200.jpg(X) 20. alkalommal hívja látogatóit Európa legjobb nagyfesztiválja, ráadásul idén egy mínusz kettedik nappal is bővül a program: augusztus 5-én a magyar dalokat ünnepli a Sziget. A Nagyszínpadra egy 11 órás koncertfolyam erejéig visszatérő Magyar Dal Napján 70 hazai zenekar és előadó lép fel, s mintegy 150 magyar slágert hallhat élőben a közönség. Most vasárnap ugyanitt a VOLTfolió Kulturális Médiadíj közönségszavazásának nyerteseit is kihirdetik (ma estig még a három jelölést – magazin, újságíró, zenei portál – kapott Recorderre is lehet szavazni). A nap teljes menetrendje alább olvasható, a cikk végén pedig Sziget-jegyek is vásárolhatók. 

A műsor vasárnap délben kezdődik: a „Kezdet" című első órában a Smile zenekar tolmácsolásában a hazai beat-történet legfontosabb slágerei szólalnak meg. A zenekar vendégeként Zalatnay Sarolta is színpadra lép.
A második órában Török Ádám és a Mini, a Belmondo, a Ladánybene 27, valamint a Péterfy Bori & Love Band szerepel, majd a hazai underground legmeghatározóbb dalait eleveníti fel Bárdos-Deák Ági, Müller Péter Sziámi és Menyhárt Jenő: a Kontroll Csoport, az URH, a Sziámi és az Európa Kiadó 1-1 slágere csendül fel.

14 óra után a Kistehén kezdi a sort, őket követik a Neoton Família sztárjai, valamint a Pál Utcai Fiúk, Lovasi András, a Pa-Dö-Dö, a Dolly Roll, a Republic, majd Novák Péter egy Kimnowak-dallal és új projektje, az 1 pont 1 egy dalával lép színpadra. Ő egyébként idén is maratoni szereplője lesz a Magyar Dal Napjának, déltől este 11-ig ugyanis műsorvezetőként is részt vesz a programban.

Jelen lesznek a hazai hiphop legnagyobbjai is: az Animal Cannibals, Sub Bass Monster, Fluor, a Hősök, Akkezdet Phiai és a Punnany Massif.

Takáts Tamás személye köti össze a Karthago zenekart és a Takáts Tamás Dirty Blues Band-et, együtt azonban most először lesz látható és hallható a két legendás csapat. Őket követi Balázs Fecó slágeregyvelege, majd a Magna cum Laude lép színpadra.

Az 5 órakor kezdődő blokkban Závodi Gábor és csapata a hazai rock igazán nagy slágereivel szerepel. A dalokat Keresztes Ildikó, Rudán Joe, Novák Péter, Somló Tamás, Frenreisz Károly és Ganxsta Zolee adják elő. Őket követi majd Hobo és a Tátrai Band fellépése.

A legaktuálisabb csapatok sem hiányozhatnak a programból. Hét óra előtt érkezik a Supernem, a Vad Fruttik, aK2 és Caramel, majd Magyar Jazz Workshop címmel, Zsoldos Béla szervezésében Vukán György, Szakcsi Lakatos Béla, Babos Gyula, László Attila, Lattmann Béla, Csepregi Gyula és Borlai Gergő koncertezik.

Jazz után a Jazz + Az és a Gringó Sztár dalai jönnek Geszti Péter és zenekara tolmácsolásában. Rúzsa Magdi ezúttal két dallal érkezik, Presser Gáborral közösen adják elő a Nekem nem szabad és a Vigyázz a madárra című dalokat.

A 80-as éveket idézi majd este 8-tól a KFT, az Első Emelet és Fenyő Miklós. Charlie előbb zenekarával, majd Szörényi Leventével közösen lép színpadra. Szörényi után Bródy János szerepel két dallal, majd a nap egyik szenzációjaként Koncz Zsuzsa következik, aki hosszú ideje nem lépett fel fesztiválon!

Gerendás Péter a Szép Júliával érkezik, őt az LGT, a Beatrice, a Tankcsapda, majd a finálé következik, 11-kor pedig véget ér a Magyar Dal ünnepének programja.

Sziget-bérletek és -napijegyek (a -2., -1. és 0. napokra is) itt kaphatók:

http://www.eventim.hu/hu/jegyek/20-sziget-fesztival-2012-budapest-obudai-109802/event.html?partnerId=3084

 
Presser Gábor és Bródy János a Magyar Dal Napjáról:

https://recorder.blog.hu/2012/07/31/magyar_dal_napja_es_voltfolio-dijatado_a_szigeten
Magyar Dal Napja és VOLTfolió-díjátadó a Szigeten
süti beállítások módosítása