Beck Zoltán, Szűcs Krisztián és Kollár-Klemencz László kortárs költőkkel – a teljes műsor!

2012.06.13. 13:05, -recorder-

rajatszas-akv1.jpgA tavalyi évben négy videoösszeállítással is bemutattuk a Rájátszás rendezvénysorozatot, melynek keretében hazai dalszerző-gitáros-énekesek és kortárs költők adnak elő közös páros produkciókat egymás műveiből: Beck Zoltán (30Y), Bérczesi Róbert (Hiperkarma, Biorobot) és Kollár-Klemencz László (Kistehén) áprilisban a Petőfi Irodalmi Múzeumban, augusztusban a Millenáris Park szabadtéri színpadán, majd decemberben a Millenáris Fogadóban léptek fel Karafiáth Orsolya, Háy János, Erdős Virág vagy Borbély Szilárd partnereként, sőt Kollár-Klemencz novemberben Kemény János-verseket is énekelt a Litera magazin születésnapi buliján, ahol az igazi szenzáció az eggyel korábbi zenészgeneráció egyik illusztris figurájának, Másik Jánosnak a találkozása volt Szálinger  Balázs szövegeivel. Az elmúlt hétvégén, 2012. június 7. és 10. között zajló Margó városi irodalmi fesztivál keretében ismét rendeztek egy Rájátszást, az Erzsébet téri Akvárium klubban, ahol Beck Zoltán párja Karafiáth Orsolya lett, Kollár-Klemencz László mellé Grecsó Krisztián került, a Bérczesi helyére érkező Heaven Street Seven-frontember Szűcs Krisztián pedig Szálinger Balázzsal közösen alkotott (sőt Szűcs egy vadonatúj szerzeményét, egy reménybeli HS7-dal vázlatát is előadta). Az előadás teljes másfél órás videóanyaga itt a Recorderen látható először (de előtte még elmondjuk, hogy a holnapi napon, június 14-én csütörtökön este 7-től Pécsen is lesz egy Rájátszás est, Pécsi Országos Színházi Találkozó OFF-programjaként a Művészetek és Irodalom Házában, Erdős Virág, Szálinger Balázs, Beck Zoltán és Szűcs Krisztián közreműködésével).

Kollár-Klemencz László és Grecsó Krisztán közös előadása, a Mari és A szív, ha üt című versek megzenésítése, majd a Ha sírok című Kistehén-dal Grecsó-szöveggel:

Beck Zoltán és Karafiáth Orsolya közös produkciói, először A bosszú című Karafiáth-mű dalformába öntött zenés adaptációja, majd a Városember című 30Y-dal a költőnő új szövegével:

Szűcs Krisztián először Szálinger Balázs versét, a Vigasztalóst énekli, majd a Budapest Dolls című HS7-számot a költő szövegével:


a teljes másfél órás műsor egyben, a 28. percben Szűcs Krisztián az Úristen című reménybeli Heaven Street Seven-dal első nyilvános előadásával próbálkozik:


egy kiváló Facebook-képgaléria az eseményről itt nézegethető 


www.margofeszt.hu

összeállította: Déri Zsolt

https://recorder.blog.hu/2012/06/13/beck_zoltan_szucs_krisztian_kollar_klemencz_laszlo_kortars_koltokkel
Beck Zoltán, Szűcs Krisztián és Kollár-Klemencz László kortárs költőkkel – a teljes műsor!
süti beállítások módosítása