Erykah Badu és Hercules And Love Affair az Exiten

2012.04.25. 11:11, Recorder.hu

(X) A szerbiai Újvidéken, a magyar határ közelében sorra kerülő EXIT Fesztivál Nagyszínpadán július 14-én Erykah Badu, az R&B és a neo-soul koronázatlan királynője is tiszteletét teszi. A négyszeres Grammy-díjas énekesnő a modernkori soul egyik legjellegzetesebb hangjával, egyedi stílusával és olyan slágerekkel lopta magát be a rajongók szívébe, mint a Love Of My Life, az On & On vagy a Honey. 1997-es, Baduizm című debütáló albuma és legutóbbi, tavalyelőtt megjelent New Amerykah Part Two (Return of the Ankh) lemeze afrikai törzsi zenéből, bluesból, dzsesszből, funkból és hiphopból kevert igazán egyedi zenei elegy. 

2012 tavaszán Erykah Badu a Rocket Juice and The Moon lemezén is feltűnt, mint vendégelőadó – a zenekar tagjai Damon Albarn (Blur, Gorillaz), Flea (Red Hot Chili Peppers) és Tony Allen. Az énekesnő maga két lemez kiadását is tervezi az idei évben, egyikük saját negyedik albuma lesz, a második pedig zenekara, a Cannabinoids nevéhez fog fűződni.

Egy nappal korábban a New York-i Hercules And Love Affair lép fel a Nagyszínpadon. A DJ-producer Andy Butler vezette zenei projekt a diszkó, a nu-disco és a house zenék elemeit keveri. A formációt a hallgatók főleg az Antony Hegarty (Antony & The Johnsons) által énekelt Blind, valamint Nomi Ruiz közreműködésével készült You Belong című számokról ismerik. A rajongók és a szakértők körében is osztatlan sikert aratott 2008-as debütáló lemez után Butler 2011-ben a Blue Songs című albummal tért vissza, megvalósítva eredeti ötletét, miszerint folyamatosan rotálja a zenészeket produkcióiban.

A Toy Dolls, a Little Dragon és a Buraka Som Sistema után új előadót köszönthet a Fusion színpad is: július 15-én a Citizens! lép fel. Az öttagú brit formációt Alex Kapranos, a Franz Ferdinand frontembere fedezte fel, és ő volt első lemezük, a május 28-án megjelenő Here We Are producere is. A True Romance és Reptile című slágerekkel hírnevet szerző csapat ars poeticája szerint "pop is not a dirty word".

A július 12-től 15-ig tartó EXIT eddig bejelentett fellépői:

Guns N’ Roses, Duran Duran, New Order, Erykah Badu, Plan B, Avicii, Richie Hawtin, Gossip, Wolfmother, Luciano, Laurent Garnier LBS, Miss Kittin, Hercules & Love Affair, The Toy Dolls, Skindred, Little Dragon, Felix Da Housecat, Totally Enormous Extinct Dinosaurs, Azari& III, BurakaSomSistema, Sneaky Soundsystem, Art Department, MaceoPlex, Reboot live, Brodinksi, Kenny Larkin, Robert Dietz, Citizens!, D.R.I., When Saints Go Machine, MaayanNidam, Street Dogs, Lone, Pariah, Teengirl Fantasy live, The Chain.
 

20 perc Erykah Baduval:

 

https://recorder.blog.hu/2012/04/25/erykah_badu_es_hercules_and_love_affair_az_exiten
Erykah Badu és Hercules And Love Affair az Exiten
süti beállítások módosítása