Amber Smith feat. Hodosi Enikő: Faster Than The Speed Of Light – klippremier!

2012.04.12. 16:25, -recorder-

A hazai indie rock szcéna élenjáró zenekara, az Amber Smith másfél év szünet után a 2011-es Square 1 EP-vel és címnélküli 2012-es albumával tért vissza az őt megillető helyre, s most szintén itt a Recorderen debütál az újjáalakulás utáni első Amber Smith-videoklip is a Faster Than The Speed Of Light című számhoz, melyben a dalszerző-gitáros-énekes Poniklo Imre – aki az elmúlt fél évben a Poster Boy együttessel és a Naked Woods frontleányával, Polyák Eszterrel is tartott nálunk dalpremiereket – a Neo énekesnőjével, az Occam projektben és Manoya név alatt indított szólókarrierjében is érdekelt Hodosi Enikővel énekel duettet. A dallamvezetésében némi Depeche Mode-hangulatot idéző szerzemény artisztikus klipjének külön érdekessége, hogy az énekesnő névrokona, a fotósként ismert Hodosy Enikő rendezte.

Sosem gondoltam, hogy női hangot szeretnék egy Amber Smith-dalba, és persze, Enikő is sok helyen énekelt már a Neón kívül, de ez a dal adta magát... A végén levő kórus spontán alakult egy próbán: először fúvósszekciót hallottam ki belőle, de ez így szerintem sokkal izgalmasabb, bizarrabb, és jobb” – mondta el a Faster Than The Speed Of Light című felvételről a lemezpremier idején a dalszerző Poniklo Imre, aki most még annyit fűz hozzá, hogy „ez az egyik központi dal a lemezen, ami a témáját illeti. Elsőre úgy tűnhet, hogy a túlzott ragaszkodásról szól, de nekem épp az elengedésről. Ha megtanulod integrálni a múltadat az életedbe, és tudod, hogy sosem szabadulsz tőle, akkor könnyebb is továbblépned”.

Semmiképp sem szerettünk volna olyan klipet, aminek narratív története van (már csak a témából eredően sem)” – folytatja a rendezőnő, Hodosy Enikő. „Arra törekedtünk, hogy egy kissé melankolikus hangulatot teremtsünk a szám romantikus relativitáselméletéhez igazodva. Innen is jött aztán az ötlet, hogy az egészet egy space környezetbe helyezzük, igazodva a tartalomhoz. A klip így inkább egy image video lett, tiszta, egyszerű elemekkel.”

a Hodosi Enikő szereplésével és Hodosy Enikő rendezésében készült Faster Than The Speed Of Light című Amber Smith-klip itt látható:

Hodosi Enikő első Manoya néven közzétett szólódala, a Rebirth:

 

http://ambersmith.hu
http://www.facebook.com/ambersmithband
http://www.facebook.com/manoyamusic

lejegyezte: 
Déri Zsolt

https://recorder.blog.hu/2012/04/12/amber_smith_faster_than_the_speed_of_light_klippremier
Amber Smith feat. Hodosi Enikő: Faster Than The Speed Of Light – klippremier!
süti beállítások módosítása