Miike Snow: Paddling Out + The Wave (videoklipek) + Happy To You – a teljes album!

2012.03.16. 18:20, -recorder-

Ahogy a Neptunes producerduónak is van egy bővített felállású zenekari inkarnációja N.E.R.D. néven, úgy az elmúlt évtized egy másik nagy slágergyáros producerpárosa, a Bloodshy & Avant név alatt Britney Spearsnek, Madonnának és Kylie-nak dolgozó svéd Christian Karlsson és Pontus Winnberg is csinált egy saját popzenekart egy amerikai multiinstrumentalista-producer-dalszerző-énekes, Andrew Wyatt bevonásával. Miike Snow névre keresztelt formációjuk 2009-es címnélküli első albuma szép kritikai sikert aratott, de az igazán nagy kereskedelmi áttörést nem sikerült elérniük túl intelligens popzenéjükkel (a szakállas Wyatt azóta Mark Ronson legutóbbi lemezén és koncertjein is énekelt, az új Rufus Wainwright-anyagon is együtt dolgoztak, sőt legutóbb egy baletthez is közösen írtak zenét). A 2012-es második Miike Snow-album, a március 19-én megjelenő Happy To You már elődjénél sokkal célratörőbb munka, amit például az is jelez, hogy már 2011 folyamán leforgatták hozzá egy teljes fantasztikus klipsorozatot Anderas Nilsson rendezővel, aki pályáját a Knife mellett kezdte (N.Y. Hotel, Heartbeats Silent Shout, Like A Pen), majd később José González-, Peter Björn & John- és persze Fever Ray-videókkal folytatta (If I Had A Heart, Stranger Than Kindness), legutóbb pedig már az MGMT (Flash Delirium) és a Yeasayer (Madder Red) számára is dolgozott. A megjelenés előtt álló új Miike Snow-album teljes negyvenperces anyaga mellett a lemez bizarr klipsorozatának első két darabját (Paddling Out, The Wave) is bemutatjuk.


a Miike Snow 2012 márciusában a BBC rádióstúdiójában a Paddling Out című dal élő előadásával:


a Paddling Out és The Wave című dalok összekapcsolódó klipjei: 

a klipsorozat főszereplője, Jean Noel, a tökéletesre fazonírozott ember:

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


a két album között megjelent – az elsőnek a deluxe kiadására bónuszként hozzácsapott – The Rabbit című 2010-es kislemezdal klipje, amit már Andreas Nilsson rendezett:


ráadásként mutatóba itt egy 2009-es Nilsson-klip a This Must Be It című Röyksopp-dalhoz, melyben Karin Dreijer (The Knife, Fever Ray) énekel:

ezen a 2010-es tévéfelvételen Andrew Wyatt frontembert épp Mark Ronson zenekarában láthatjuk, a Boy George társaságában lemezre énekelt Somebody To Love Me című dal élő előadásával:

http://www.miikesnow.co.uk

összeállította: Déri Zsolt

https://recorder.blog.hu/2012/03/16/miike_snow_happy_to_you_a_teljes_album
Miike Snow: Paddling Out + The Wave (videoklipek) + Happy To You – a teljes album!
süti beállítások módosítása