Cake: Mustache Man (Wasted) – videoklip + tévéfellépés + egy teljes koncert!

2012.02.19. 14:10, -recorder-

Mikor a múlt héten megírtuk, hogy pedofil bűncselekménnyel vádolják a Cake egykori dobosát, Pete McNealt (aki 2001 és 2004 között a zenekar hivatalos tagja), szóba került az egy évvel ezelőtt megjelent visszatérő Cake-album, a Billboard-listán nagy meglepetésre No.1 pozícióban debütált Showroom Of Compassion is (melynek három számában az említett McNeal segítette ki – immár sessionzenészként – dobosproblémákkal küszködő hajdani zenekarát), és újra eszünkbe juthatott, hogy milyen jó zenekarról is van szó! Ezt Conan O’Brien sem felejtette el, és a napokban újra meghívta műsorába John McCrea dalszerző-énekest és zenésztársait, hogy élőben is előadják az album Mustache Men (Wasted) című új kislemez- és klipdalát. A tévéfellépés előtt megmutatjuk a szám stúdióverziójához készült friss klipet is, melyben – a Mastodon Black Tounge videóját is jegyző – Alicia J. Rose fotográfus-rendezőnő olyan kultikus hetvenes-nyolcvanas évekbeli filmeket idéz egyszerre, mint a Szombat esti láz, az Alex Cox-féle Repo Man (szerencsétlen hivatalos magyar címén: Segítő kezek), a Fast Times at Ridgemont High (Változó világ) vagy a transzvesztita Divine főszereplésével készült Desperate Living című John Waters-mű (ez annyira brutális, semmilyen hivatalos magyar címe nincs).

a Mustcahe Man videoklipje:

a dal élő előadása Conan O'Brien műsorában:

egy teljes 11 számos Cake-fellépés 2011-ből, egy másik híres tévés műsorvezető, David Letterman internetes koncertközvetítés-sorozatában, a Sick Of You, The Distance, Bound Away, Short Skirt/Long Jacket, Federal Funding, Mustache Man (Wasted), Never There, Long Time, Frank Sinatra, Wheels és Shadow Stabbing című dalokkal:

egy 1997-es Cake-tévéfelvétel az I Will Survive című diszkóklasszikus dekonstruált feldolgozásával:

ez pedig ráadásként Alicia J. Rose rendezőnő másik 2012-es klipje a Mustache Man (Wasted) mellett, egy American Gothic horrorsztori Laura Gibson portlandi dalszerző-gitáros-énekesnő 2012-es La Grande albumának címadó dalához:

http://www.cakemusic.com
http://aliciajrosephotography.com

összeállította: Déri Zsolt

Címkék: cake laura gibson
https://recorder.blog.hu/2012/02/19/cake_mustache_man_videoklip_tevefellepes
Cake: Mustache Man (Wasted) – videoklip + tévéfellépés + egy teljes koncert!
süti beállítások módosítása