Hungarian Edits Cut 1 by Grabowsky (Exclusive Mix For Recorder) (2012)

2012.02.09. 12:00, rerecorder

A Recorder magazin második számában a magyar hálószobapop előadóit mutattuk be, mixtape is készült a szcénáról (Recorder Mixtape – Magyar Hálószobapop 2011). A magazin harmadik számában a magyar tánczenei színtér egy speciális szeletét helyeztük a fókuszba, és ehhez a jövőbeat nemzedékéről szóló körképünkhöz is készült hanganyag (The Hungarian Beat - Mix by Headshotboyz (2011) címmel). A most megjelent negyedik lapszám sem maradt exkluzív felvételek nélkül, a magyar re-edit betyár, az élőben a szombati Recorder 004 Partyn is hallható Grabowsky rakott össze saját editjeiből (köztük számos direkt ide készített új felvételből) egy speciális mixet, így a vele készült interjú mellé rögtön meg is hallgathatjuk, hogy miről szól a műfaj. A borítókkal ékesített 51 perces mix (melyhez Grabowsky dalról-dalra kommentárt is fűzött) itt meghallgatható – sőt rögtön le is tölthető! 

 

a Recorder számára készített 51 perces Hungarian Edits Cut 1 by Grabowsky számlistája:

01. Katona Klári - Ólomkatona (Grabowsky Intro Re-Edit)
02. East - Száguldj velem (Grabowsky Lazulj Velem Re-Edit)
03. Kimnowak - Gyémánt (Grabowsky Rework)
04. East - Nézz rám (Grabowsky Rework)
05. Piramis - Mondj egy mesét (Grabowsky Dub Edit)
06. Quimby - Androididő (Grabowsky Edit)
07. Edda - A kör (Grabowsky Lapos Sumákok Re-Edit)
08. Katona Klári - Miért ne (Grabowsky Jó-jó, Jó-jó, Nagyon Jó Re-Edit)
09. Első Emelet - A film forog tovább (Grabowsky Edit)
10. Yonderboi - I Am CGI (Grabowsky Re-Edit)
11. KFT - Afrika (Grabowsky Re-Edit)


Grabowsky kommentárja a mixhez számról számra:

01.Katona Klári: Ólomkatona (Grabowsky Intro Re-Edit)
„Ez csak a mixhez készült intrónak. Az elején meghosszabbítottam a dobokat, de az egész szám alkalmatlan a re-editálásra.”

02. East: Száguldj velem (Grabowsky Lazulj Velem Re-Edit)
„Kivágtam majdnem a teljes éneket és a maradékból úgy építettem fel a számot, mintha egy mai leftfield disco szám lenne. Pedig progresszív rock, ugye.”

03. Kimnowak: Gyémánt (Grabowsky Rework)
„Szeretem ezt a számot, de az eredetije használhatatlan DJ szettben, se a dobja, se a felépítése nem jó. A szövegét imádom, de a refrén íve lefelé megy és a house-os építkezés szempontjából kifejezetten nem szeretem, ha egy szám visszalép, úgyhogy számomra játszható formába hoztam.”

04. East: Nézz rám (Grabowsky Rework)
Meghallgattam az egész East-lemezt, hogy mi lenne alkalmas megvágásra, amiből szintén egy leftfield discót lehetne kicsavarni, és ez lett az. Nagyon sok mindent ki kellett dobnom és kb. húsz másodpercnyi eredetiből építettem fel a re-editem. Vagy két napig gyűrtem, teleraktam visszhanggal és raktam bele hangmintákat is: itt abszolút megvalósult az, hogy vibrálóvá, lélegzővé tegyem, pusztán csak a részek ide-oda rakosgatásával. Hálás alapanyag volt.

05. Piramis: Mondj egy mesét (Grabowsky Dub Edit)
„Pár éve egy nu disco válogatáson rajta volt a Dracula című számuk, így feltételeztem, hogy van még funk-közeli szerzeményük. És tényleg van! Éneket ki, dögös részt ismételni, dobot bele, filterezni és kész is egy parkettre való darab.”

06. Quimby: Androididő (Grabowsky Edit)
„Ezt egy klubban hallottam és mivel tudatosan keresem az olyan számokat, amikből számomra jó részeket ki lehet emelni, így egyből felcsillant a szemem. Végig megtartottam a szám groove-jának a húzását, hogy leftfield disco szettbe jó legyen, ami meg nem lenne jó, az kirepült.”

07. Edda: A kör (Grabowsky Lapos Sumákok Re-Edit)
„Az első re-editem. Ugyan a szoftvert egy barátom abajgatta, de én vezettem a kezét. Régi álmom volt újravágni ezt a számot, mert mindig is hallottam benne a house-t. Eredetileg mellőzni akartam az éneket, de olyan meztelen volt a szám Pataky nélkül, hogy beletettük.”

08. Katona Klári: Miért ne (Grabowsky Jó-jó, Jó-jó, Nagyon Jó Re-Edit)
„Katona Klári üde színfoltja volt a magyar pop életnek, ez a szám pedig ordított a visszhangokért, a dubos hangzásért. Itt például a refrén volt alkalmas arra, hogy benne hagyjam.”

09. Első Emelet: A film forog tovább (Grabowsky Edit)
„Ciki, nem ciki, de én az Első Emeletet cakk-pakk szeretem. Egyértelműen úgy vágtam meg, hogy mai space / italo discós felépítése legyen. Itt is ordított a szám egy kis Kikiért - nem terveztem, de jól tettem, hogy végül hagytam benne belőle.”

10. Yonderboi: I Am CGI (Grabowsky Re-Edit)
„Ez tökéletes példa arra, amikor az eredeti kerek, nincs vele semmi baj, ezért csak belenyúltam kicsit, hogy még inkább kiemeljem belőle a house-t. Inkább ismételtem a loopokat, ahol kellett, de azért vágtam is ki belőle, meg adtam hozzá egy kis diszkó-mintát.”

11. KFT: Afrika (Grabowsky Re-Edit)
„Még a drum’n’bass láz idején volt a mániám, hogy ezt a számot valakinek meg kéne piszkálnia. Ez is régi terv volt, bár másképp képzeltem el, a groove-ját terveztem mintázni. Előbb lassítottam rajta, de úgy nem volt, és akkor jutott eszembe, hogy mi lenne, ha felgyorsítanám drum’n’bass tempóra. Tök jól áll neki szerintem, és a felépítést is megkapta hozzá.”

a mixhez készült hátsó borító:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(X) A február 11-ei Recorder 004 Party minden 25. belépőjegyéhez ajándékba adjuk Lana Del Rey új CD-jét, a Born To Die albumot!

A helyszínen mindenki beszerezheti az ingyenes Recorder magazin 2012. január-februári számát.

a rendezvény Facebook-eseményoldala:

http://www.facebook.com/events/313426545359965

https://recorder.blog.hu/2012/02/09/hungarian_edits_cut_1_by_grabowsky_exclusive_mix_for_recorder_2012
Hungarian Edits Cut 1 by Grabowsky (Exclusive Mix For Recorder) (2012)
süti beállítások módosítása