Hadd legyen az A38 Hajó a világ legjobb klubja!

2012.01.30. 13:55, Recorder.hu

(X) Tavaly novemberben indult és 2012. február 21-ig tart az egyik legpatinásabb nemzetközi útikönyvkiadó, a Lonely Planet "100 nagyszerű klub" című világméretű közönségszavazása. A könyvsorozat szerkesztői által összeállított, a Föld legfontosabb turistacélpontjait reprezentáló lista klubjai és szórakozóhelyei között január végén a budapesti kulturális központ, az A38 Hajó áll az élen, amelyre Facebook-profillal még 3 hétig Magyarországról is bárki leadhatja szimpátiaszavazatát.

A Lonely Planet közel negyven éve, 1973-ban indult szó szerint világhódító útjára, amikor a brit születésű, ám Ausztráliában élő Tony Wheeler megírta első útikönyvét. Az elsősorban hátizsákos turistáknak készült bédekker-sorozat új paradigmája ma is élő divatot teremtett: a nyolcvanas évek meghatározó turisztikai forradalmát, a backpackers-időszakot. Alapos, átfogó, bennfentes és naprakész információk, könnyű kezelhetőség, precizitás és pontosság: elsősorban ezeknek köszönhető a sorozat óriási sikere. A kiadóvállalat a kétezres évek elejére a legnagyobb útikönyvkiadóvá nőtt, és 2011-ben a BBC kizárólagos tulajdonába került.

"Önmagában az a tény nagy megtiszteltetés, hogy a pártatlan szerkesztők beválogatták az A38-at a világ legjobb bárjai és klubjai közé. Ám az igazán örömteli az a tény, hogy a közönségszavazáson első helyen áll a hajó" - áll az A38 közleményében. "Meggyőződésünk, hogy ez az eredmény nem csupán az A38 Hajó nagyszerű fekvésének, remek építészeti és belsőépítészeti adottságainak, a világszínvonalú hangosításnak, a megnyitása óta eltelt kilenc évben itt megrendezett több ezer koncertnek és kulturális eseménynek köszönhető, hanem Budapestnek is szól. Annak a fővárosnak, amelynek kulturális, turisztikai és éjszakai élete a közelmúlt szomorú eseményei ellenére is Európa leggazdagabbjai és legizgalmasabbjai közé tartozik. Az A38 Hajó eddigi sikere a Lonely Planet szavazásán Budapest sikere is. Bízunk benne, hogy február 21-én, a verseny zárásakor is az első helyen állunk majd, és elmondhatjuk, hogy "a világ legjobb klubja" Budapesten található. Ehhez kérjük a segítségedet. Szavazz, és ha szavaztál, vidd a szavazás hírét. Szavazz az A38 Hajóra, szavazz Budapestre!"

A verseny oldala, ahol a szavazók akár 5000 dollárnyi utazási utalványt is nyerhetnek:
http://www.lonelyplanet.com/competitions/singha-100greatbars2011/bar-list

(Az A38 a Recorder partnereként helyet adott a Recorder magazin legutóbbi két lapbemutató partijának is.) 

 

Címkék: a38 lonely planet
https://recorder.blog.hu/2012/01/30/hadd_legyen_az_a38_hajo_a_vilag_legjobb_klubja
Hadd legyen az A38 Hajó a világ legjobb klubja!
süti beállítások módosítása