Seal: Soul 2 (Magneoton-tipp)

2011.12.05. 15:11, Recorder.hu

(X) A Grammy-díjas énekes és dalszerző Seal nyolcadik stúdióalbuma, a Soul 2 2011. november 14-én jelent meg. Az első kislemez a Let’s Stay Together, melyet már a hazai rádiók is előszeretettel játszanak. A gyűjteményen ismét a két legendás producer, Trevor Horn (Seal, Seal II, Human Being) és David Foster (Soul, Commitment) irányítása alatt dolgozott az énekes. Ezen a lemezen elsősorban a hetvenes évek klasszikusai csendülnek fel, olyan előadók dalai, mint például Marvin Gaye, Bill Withers, Al Green, vagy Teddy Pendergrass.
A Heidi Klum német szupermodell férjeként is ismert markáns arcú sztár Londonban és Los Angelesben vette fel az album dalait.

 

"Húszéves karrierem folyamán két dolog éltetett folyamatosan: hogy jó számokat írhassak és hogy énekelhessek. A Soul 2 dalai természetes folytatásai az előző Soul albumnak, és mind örök klasszikusok." – mondta Seal. – "Olyan mázlista vagyok, hogy két zsenivel dolgozhattam együtt ismét, akik nap mint nap inspiráltak engem."
A 2008 novemberében megjelent Soul című album világszerte kasszasiker volt, rengeteg országban ért el platina- és aranylemezstátuszt.
Seal karrierje során négy Grammy-díjat nyert, több mint 20 millió albumot adott el. Romantikus dalai, mint a Prayer For The Dying, a Grammy-díjas Kiss From A Rose és a Don’t Cry, vagy a Love’s Divine rajongók és kritikusok kedvencei egyaránt. A művész több különböző zenei stílusban is megállja a helyét, példa erre 1991-es debütáló albuma, a System, amelynek slágerei (elsősorban a Crazy és az Adamski-féle Killer) a brit house music/rave szcéna nagy kedvencei voltak. 

A Soul 2 megvásárolható cd-n a Magneoton webshopjában: 

http://www.magneoton.hu/Termek/Soul_2

az album teaserfilmje, benne pár, még meg nem jelent kliprészlettel:

 

 

Címkék: seal magneoton
https://recorder.blog.hu/2011/12/05/seal_soul_2_magneoton_tipp
Seal: Soul 2 (Magneoton-tipp)
süti beállítások módosítása