Anna Calvi: Anna Calvi – teljes album! + Wolf Like Me (TV On The Radio-feldolgozás, mp3 + koncertvideó)

2011.12.04. 13:20, -recorder-

A BBC Sound Of 2011 összeállításában is feltűnő, és Mercury-díjra jelölt címnélküli bemutatkozó albumával az év végi lemezlistákra is rendre felkerülő brit gitáros-énekesnő, Anna Calvi készített egy friss stúdióverziót az őszi turnéján állandó elemnek számító TV On The Radio-feldolgozásból, a Wolf Like Me-ből (ennek premierjét a Stereogum oldalán tartotta), és még egy turnéklipet is publikált hozzá szintén a héten (a brit Guardian számára készített exkluzív kétrészes sorozat részeként, a Baby It’s You című Shirelles-átirat társaságában). Itt a Recorderen most mindezeket bemutatjuk, és elejétől végéig meghallgatható Anna Calvi teljes albuma is (melyet nagy előképe, PJ Harvey dobosának, Rob Ellisnek a produceri segítségével rögzített), sőt a TV On The Radio-feldolgozás stúdiófelvétele mp3-ban is letölthető.

Az apai ágon olasz származású 29 éves londoni énekesnő a következő kommentárt fűzte a brooklyni zenekar 2006-os Return To Cookie Mountain albumán szereplő Wolf Like Me feldolgozásához: „Nagyon szeretem a kétségbeesést ebben a dalban. Az eredeti TV On The Radio-verzió könyörtelen és félelmetes. Úgy vélem, nagyon provokatív téma, hogy valaki elveszti az uralmat saját maga fölött, és a Wolf Like Me (ahol a főhős farkassá változik) humorosan, ám vészesen hatásos módon tárgyalja ezt. Az én verziómban úgy akartam elképzelni, mintha az átváltozás lassított felvételen történne – nincs már küzdelem, csak az elkerülhetetlen álomszerű elfogadása. Azt akartam, hogy a dal úgy hangozzon, mint egy hipnotikus ima. Az utolsó versszakot kihagytam, helyette inkább teret engedtem a gitárnak, ez az a pont, ahol minden elszabadul.

A Wolf Like Me Anna Calvi verziójában itt hallható...

...és mp3-ban letölthető innen.

összevetésként itt a dal TV On The Radio-féle eredetije 2006-ból:

Anna Calvi feldolgozásának egy korai verziója, amit 2009-ben a szülei házának padlásán rögzített:

A dalhoz készült friss turnéklipet Emma Nathan rendezte, aki már korábban is dolgozott együtt Anna Calvival – az ő nevéhez fűződik 2010-ből a londoni Luminaire-ben rögzített minikoncert is. A TV On The Radio-feldolgozást Brüsszelben, az Ancienne Belgique nevű koncertteremben rögzítették 2011. október 3-án, de a kisfilmben a turnéállomások közül Berlin, Rennes, Amsterdam, Stockholm, Helsinki és Oslo is felbukkan.

A Guardian oldalán publikált Somewhere Along The Line videósorozat másik darabja, a Shirelles amerikai girl group 1961-es slágerének, a Beatles által is sikerre vitt Baby It’s You-nak a feldolgozásával, amit Anna Calvi a legutóbbi kislemezének, a szeptemberben megjelent Suzanne & I-nak a B-oldalán is megjelentetett:

A Suzanne & I-hoz készült legutóbbi Anna Calvi-klip:


Anna Calvi 2011 januárjában megjelent címnélküli bemutatkozó albuma itt hallható:

.

http://annacalvi.com

összeállította: Biczó Andrea / Déri Zsolt

https://recorder.blog.hu/2011/12/04/anna_calvi_wolf_like_me_tv_on_the_radio_feldolgozas
Anna Calvi: Anna Calvi – teljes album! + Wolf Like Me (TV On The Radio-feldolgozás, mp3 + koncertvideó)
süti beállítások módosítása