Amy Winehouse: Me & Mr. Jones – a High5Collective videoklipjei

2011.11.24. 02:44, -recorder-

Amy Winehouse egy hete kapott hivatalos videót posztumusz lemezének, a december 5-én megjelenő Lioness: Hidden Treasures albumnak az Our Day Will Come című feldolgozásdalához, de abban semmi érdekes nem volt (az énekesnő ismert klipjeiből, koncert- és backstage felvételeiből vágták össze), most viszont itt egy nem hivatalos Amy Winehouse-klip, amit feltétlenül be kell mutatnunk: a titokzatos Los Angeles-i videóbrigád, a High5Collective forgatta a Me & Mr. Jones című nyúlfarknyi 2006-os dalhoz (melynek címében a Mr. Jones a New York-i rappert, Nast fedi), egy pornóforgatáson játszódik, egy pornószínésznő – a színésznőként is értékelhető Faye Reagan – főszereplésével.

Műalkotások készítünk olyan művészeknek, akik inspirálnak minket. Pár hetenként új videók. Élvezzétek a művészetet, ribancok!” – a névtelenségbe burkolózó rendezőkből álló kollektíva ezzel az ars poeticával mutatkozott be fél éve, és azóta számos előadó dalához forgatott kéretlenül briliáns nonkonformista videókat (a Mr. Little Jeans-féle Arcade Fire-feldolgozás klipje után most bemutatunk tíz másikat is), és néhányat közülük azóta hivatalos videóként kanonizáltak. Hát ezt az Amy-klipet – melynek témáját vélhetőleg a „what kind of fuckery is this?” sor ihlette – biztos nem fogják.


az alábbiakban kronológiai sorrendben bemutatunk párat a High5Collective-től, mely nagyrészt az R&B/hiphop/electronica világából válogatja áldozatait:


The Weeknd: The Morning

Frank Ocean: We All Try

Tyler, The Creator: Transylvania

Does It Offend You, Yeah?: The Wrestler

Ty Segall: Girlfriend

Hush Hush: Sex Party

Kanye West & Jay Z: No Church In The Wild

Theophilus London: Love Is Real (ez már hivatalos videónak számít)

Citizens!: True Romance (ez már hivatalos videónak számít)


http://high5collective.tumblr.com
http://www.amywinehouse.com

összeállította: Déri Zsolt

ráadásként itt a bevezetőben említett hivatalos Amy Winehouse-klip, az Our Day Will Come:

https://recorder.blog.hu/2011/11/24/amy_winehouse_me_amp_mr_jones_a_high5collective_videoklipjei
Amy Winehouse: Me & Mr. Jones – a High5Collective videoklipjei
süti beállítások módosítása