Peter Bjorn And John + Les Hurlements d'Léo – Kodály Method-videópremierek!

2011.11.22. 07:01, -recorder-

Két héttel ezelőtt itt Recorderen volt a premierje a Kodály Method nevű audiovizuális projektnek, melynek keretében Szimler Bálint rendező és Rév Marcell operatőr – a nemzetközi sikerű Itt vagyok című 2010-es magyar rövidfilm alkotói – különféle zenekarok számára forgatnak különleges performance videókat. Első körben a Pomázi Önkéntes Tűzoltózenekarral kiegészült Zagar, illetve a Waldorf kórussal megtámogatott Turbo együttes kisfilmjét mutattuk be, melyekkel egy időben a Volkova Sisters és Akkezdet Phiai klipje is felkerült a projekt honlapjára, most pedig két külföldi előadó videópremierje következik a sorozatban: az idei Szigeten végre nálunk is bemutatkozó svéd Peter Bjorn And John és a kilencvenes évek vége óta visszatérő vendégnek számító francia Les Hurlements d'Léo tagjai ültek a huszonéves magyar filmesek kamerája elé, hogy alkalmi hangszerelésben előadják egy-egy dalukat – és a dupla végeredmény megtekinthető itt a Recorderen.

Mind a két felvétel a Sziget Fesztivál alatt készült” – meséli a Recordernek az alkotók egyike, Rév Marcell. „A Peter Bjorn And John-videó igazából csak Peter és John: a koncertjük után forgattunk velük, de mivel Björnnek tüdőgyulladása volt, ezért ő inkább a backstage-ben maradt pihenni. A videót francia srácok sátraiban forgattuk, aznap délután néztük ki a helyet, és ők voltak olyan jó arcok és felajánlották, hogy használhatjuk a cuccaikat.” Ehhez igazodva a bordeaux-i Les Hurlements d'Léo kisfilmje is a kempingben készült, és az is speciális csökkentett felállásban: a klasszikus sanzon- és kocsmadalkultúra mellett a nyolcvanas-kilencvenes évek francia alternatív hagyományaira is építő bulizenekart csupán három zenész, Laurent "Kebous" Bousquet gitáros-énekes, Jocelyn "Jojo" Gallardo harmonikás és Vincent "Vince" Serrano képviselte (ez utóbbi a Pulp-koncert vendégeként is fellépett a Szigeten). Mindkét együttes tagjai egy-egy idei slágerdalukat adják elő: a PB&J trió Gimme Some albumáról a Dig A Little Deeper, míg a Bordel de Luxe című aktuális HDL-lemezről a Ticket pour le chaos kapott Kodály Method-kezelést.


Peter Bjorn And John: Dig A Little Deeper – a Sziget special

Les Hurlements d'Léo: Ticket pour le chaos – a Sziget special


ez utóbbi dalból ráadásként megmutatjuk a stúdióverziót is, a hozzá tartozó hivatalos klippel:


http://www.kodaly-method.com


http://www.peterbjornandjohn.com
http://www.hurlements.com

lejegyezte: Déri Zsolt

 

FRISSÍTÉS: a Peter Bjorn And John trió pont a Kodály Method-videó Recorder-premierjének napján, alig pár órával később tette közzé a YouTube-on a Dig A Little Deeper hivatalos videoklipjét!

https://recorder.blog.hu/2011/11/22/peter_bjorn_and_john_les_hurlements_d_leo_kodaly_method_videopremierek
Peter Bjorn And John + Les Hurlements d'Léo – Kodály Method-videópremierek!
süti beállítások módosítása