Charlotte Gainsbourg: Terrible Angels (videoklip) + Memoir (mp3)

2011.08.25. 16:53, -recorder-

Serge Gainsbourg és Jane Birkin egyetlen közös gyermeke, az 1971-es születésű Charlotte Gainsbourg színésznő az apjával készített pubertáskori nagylemeze (Charlotte For Ever – 1986) után felnőttként két albumot rögzített: a 2006-os 5:55-nek a francia Air duó volt a zeneszerző-producere, a 2009-es IRM-nek pedig Beck (az előbbihez Jarvis Cocker és a Divine Comedy-vezér Neil Hannon írta a szövegeket, az utóbbihoz pedig maga Beck Hansen). A színész-énekesnő a tervek szerint 2011. november 7-én jelenteti meg kiadatlan számokból és koncertfelvételekből összeállított Stage Whispers című dupla albumát, de előtte még szeptember 5-én kijön tőle egy négy számot (plusz bónuszként kettőnek a videóját) tartalmazó EP: az idei Record Store Day alkalmából publikált Memoir című kislemezdal (melyet a Villagerstől, azaz Conor O'Brientől kapott) és a Just Like A Woman című Dylan-klasszikus élőben rögzített feldolgozása (meg annak videofelvétele) mellett egy eddig kiadatlan szám, a Terrible Angels élő és stúdióváltozatát is megkapjuk – és ez utóbbinak Beck volt a szerzője és producere! A Terrible Angels EP elektro-rockos címadó dalához Nathalie Canguilhem rendezésében egy vagány klip is készült, ami itt a Recorderen rögtön meg is tekinthető (a Memoir című B-oldalas dal pedig rögtön le is tölthető).

a Terrible Angels EP másik stúdiófelvétele, a Memoir című Conor O'Brien-szerzemény (mely először egy Villagersszel közös split single B-oldalán jelent meg még április közepén) az EP-borító alatti lejátszón hallgatható meg:

.

aki el akarja menteni magának ezt a Memoir című B-oldalas dalt mp3 formátumban, kattintson az egere jobb gombjával ide – aztán Link mentése másként/Save Link As...

ráadásként pedig álljon itt Charlotte Gainsbourg-tól két további Beck-szerzemény videója, a Heaven Can Wait 2009-ből és a Time Of The Assassins 2010-ből:

http://charlottegainsbourg.fr

összeállította: Déri Zsolt


FRISSÍTÉS:
 cikkünk publikálás után pár órával  kiderült a Stage Whisper album részletes dallistája! Sőt most már egy újabb kiadatlan Beck-szerzemény, a White Telephone is meghallgatható az énekesnő válogatáslemezéről:

a Stage Whisper album részletes dallistája itt olvasható:

a koncertfelvételek:

IRM
Set Yourself On Fire
Jamais
Heaven Can Wait
In The End
AF 607 105
Just Like A Woman
The Operations
Trick Pony
The Songs That We Sing
Voyage

a stúdiófelvételek:

Terrible Angels
Paradisco
All The Rain
White Telephone
Go To Let Go
Out Of Touch
Memoir

https://recorder.blog.hu/2011/08/25/charlotte_gainsbourg_terrible_angels_videoklip
Charlotte Gainsbourg: Terrible Angels (videoklip) + Memoir (mp3)
süti beállítások módosítása