A Sziget ma: 2011. augusztus 14.

2011.08.14. 12:47, Recorder.hu

A Sziget utolsó napjára is maradt legalább hat figyelemre méltó koncert, sajnos az időbeli átfedések több esetben is választásra kényszerítik majd azokat, akik a Recorder ajánlását követve zárnák a hetet. 


The National 
(augusztus 14., vasárnap, 18:00, Nagyszínpad)

Internetes szakzsargonnal élve az Interpol New York-i ikertornya az öttagú National. Ugyanolyan jól öltözött férfiak játszanak szomorkás gitárpopot, csak a rideg, nagyvárosi Joy Division-hangzás mellé néhol melegebb tónusú alt.country és kamarapop is belép. A sajtó által folyamatosan ünnepelt zenekar magyarországi bemutatkozása erősen várt esemény, bár ehhez a zenéhez talán szerencsésebb lett volna egy későbbi idősáv vagy egy intimebb, sátras helyszín.

Kid Cudi 
(augusztus 14., vasárnap, 19:30, Party Aréna)

Kid Cudi egyértelműen a Kanye West-iskola nebulója, olykor elektróba hajló, amúgy is szerteágazó hiphopja lemezen kissé egyenetlen színvonalú, de – a Day ’n’ NiteCrookers remixe révén – övé az elmúlt évek egyik legnagyobb crossover slágere, úgyhogy gyorsan meg fog telni a Party Aréna.

Manic Street Preachers 
(augusztus 14., vasárnap, 19:45, Nagyszínpad)

A két évvel ezelőtti Szigeten már bemutatkozó walesi Manic Street Preachers a 2010-es Postcards From A Young Man album után már be is harangozza ősszel megjelenő új lemezét. James Dean Bradfieldék koncertje ezúttal is ajánlott, hiszen egy élőben lehengerlő zenekarról van szó, mely a fesztiválfellépéseken sorra eljátssza két évtizedes karrierje legfontosabb slágereit.

Marina And The Diamonds 
(augusztus 14., vasárnap, 20:10, A38/WAN2 színpad)

Az elmúlt években erősödő brit csajos énekes-dalszerző vonalon a karakteres hangú Marina Diamandis nagy feltűnést keltett. Nem csoda, hiszen a görög származású walesi lány new wave-ből, elektro-popból és zongorás dalokból álló repertoárja bővelkedik emlékezetes dallamokban, színpadon pedig elbűvölő jelenség, ráadásul biztosan elhangzik majd valami a „70%-ban kész” második nagylemezről is. A Sziget egyik legjobb koncertjét várjuk tőle.

White Lies 
(augusztus 14., vasárnap, 21:30, Nagyszínpad)

A londoni White Lies talán kicsit megkésve lépett rá a melankolikus poszt-punk Interpol és az Editors által kitaposott útjára, de még így is sikerült befutnia 2009-ben. A trió idei második lemeze nem sokat változtat a bevált formulán, fellépése mégis aktuálisnak számít.

Cowboy Junkies 

(augusztus 14., vasárnap, 21:30, Pesti Est Világzenei Nagyszínpad)

A veterán kanadai Cowboy Junkies – melynek magját a három Timmins testvér adja, élen a gyönyörű hangú énekesnővel, Margo Timminsszel – két és fél évtizede szállítja megbízható színvonalon szomorkás, lassú sodrású country-folkos rockdalait. A torontói zenekar fellépése nem igazán számít „aktuálisnak” (bár mióta Margóék 2007-ben leporolták The Trinity Sessions című 1988-as csúcslemezüket, két új albummal is jelentkeztek), mi mégis ennek a koncertnek szavaznánk meg a Sziget méltó zárása titulust.

 

Címkék: fesztivál sziget
https://recorder.blog.hu/2011/08/14/a_sziget_ma_2011_augusztus_14
A Sziget ma: 2011. augusztus 14.
süti beállítások módosítása