A Sziget ma: 2011. augusztus 12.

2011.08.12. 13:10, Recorder.hu

A Sziget pénteki programkínálatból hat koncertet emelünk ki, de ezeken kívül is ajánljuk még a fél 8-kor kezdő Trentemollert (Burn Party Aréna) és az éjjel 1-kor pódiumra lépő Kode9-t (A38-Wan2 Színpad).  

British Sea Power
(augusztus 12., péntek, 16:30, Nagyszínpad)

A British Sea Power fellépése igazán üde színfoltnak ígérkezik. Szimpatikus, alulértékelt együttesről van szó, amely a posztrocktól a new wave-en át a barokk popig húzódó széles skálát is ügyesen be tudja járni (Waving Flags címmel még egy klasszikus fesztiválhimnusza is van), ráadásul nagyon jó koncertzenekar hírében áll: a szextett tagjai egy idei fesztiválfellépésükön például robot- és medvejelmezekben mutatkoztak.

Skunk Anansie
(augusztus 12., péntek, 18:00, Nagyszínpad)

Az idei nagyszínpados fellépők közül egyértelműen a tíz-tizenöt évvel ezelőtt sikeres Skunk Anansie a leginkább múltidéző. Bár 2009-es újjáalakulásuk óta kiadtak még egy lemezt (Wonderlustre – 2010), az életmű legerősebb darabjai a kilencvenes években készült dühös, fülledt agit-rock dalok közül kerülnek ki.

Dizzee Rascal
(augusztus 12., péntek, 19:45, Nagyszínpad)

Dizzee Rascal rettenetes rondán hadaró, külvárosi fekete srácból lett viszonylag jól szituált popsztár, miközben végig megmaradt az angol hiphop (és grime) megkerülhetetlen figurájának. Van egy sor, kifejezetten fesztiválokra termett, agyeldobós száma, szóval garantált az őrületes bulizás a Nagyszínpad előtti területen.

Sly & Robbie feat. Junior Reid
(augusztus 12., péntek, 19:45, Világzenei Nagyszínpad)

A jamaikai nemzeti ritmusszekció, azaz a dobos Lowell "Sly" Dunbar és a basszusgitáros Robbie Shakespeare nemcsak a karibi szigetország összes stílusának legfontosabb beszállítója, de hangszeres közreműködőként és produkciós teamként látták a rocktörténelem egy jelentős szeletét. Őket látni ugyanezt jelenti. A velük érkező Black Uhuru-énekes Delroy "Junior" Reid szintén egy élő reggae legenda.

Peter Bjorn And John
(augusztus 12., péntek, 20:10, A38/WAN2 színpad)

Bár könnyen előfordulhat, hogy a közönség egy része leginkább a Young Folks miatt lesz kíváncsi a Peter Bjorn And John trióra, de éppen ezért lesz kiváló lehetősége a svéd indie-pop együttesnek, hogy megmutassa, a füttyös slágerén túl bőven rendelkezik egy órányi sokszínű, izgalmas poprepertoárral, főleg ha az áttörést meghozó 2006-os Writer’s Blockról bőven szemezget, és az idén megjelent Gimme Some számai mellett eljátszik néhányat a 2009-es Living Thingről is.

Deftones
(augusztus 12., péntek, 20:30, Rock-Metal Nagyszínpad)

A metál színpadról – a megunhatatlan Motörhead mellett, persze – szerintünk a sacramentói Deftones fellépése lehet a sziget legjobb koncertje, még ha ezzel nem is mindenki fog egyetérteni. Chino Moreno és társai legutoljára 2010-ben jelentkeztek a remek Diamond Eyes albummal, melyet eredeti basszusgitárosuk, a 2008-ban autóbalesetet szenvedett és hosszú időre kómába került Chi Cheng nélkül voltak kénytelenek rögzíteni.

További biztos pontok az idei Szigeten: 

http://recorder.blog.hu/2011/08/05/programterv_a_szigetre

 

Címkék: fesztivál sziget
https://recorder.blog.hu/2011/08/12/a_sziget_ma_2011_augusztus_12
A Sziget ma: 2011. augusztus 12.
süti beállítások módosítása