Lady Gaga: Hair + Judas (Goldfrapp Remix)

2011.05.17. 08:12, -recorder-

Ahogy pontosan egy hete, most is kezdjük napot egy energikus Lady Gaga-számmal! Ahogy közeledik az új album megjelenésének napja (2011. május 23.), egyre sűrűsödnek az új beharangozó dalok: a címadó Born This Way, a Judas és a múlt heti The Edge Of Glory után máris itt egy újabb szerzemény, a Hair. És az egy héttel ezelőtti után már meg sem lepődünk: ez is ugyanúgy nyolcvanas évek alapú, ugyanúgy rockos lendületű diszkódal, ugyanúgy a Madonna és Springsteen (vagy kissé szűkebbre rokonítva: Pat Benatar és Bryan Adams) közti sávból, és ugyanúgy a Bruce Springsteen & The E Street Band fekete óriása, Clarence Clemons fújja benne a szaxofont!

Az énekesnő egy interjúban a KISS és az Iron Maiden nevét is bedobta referenciapontnak – az előbbiről a nyolcvanas évek hajnalának rock-diszkó hibridjére, az utóbbiról meg a metál lédi hajkoronára asszociálhatunk, annál is inkább mert a lázadó kamaszkor emlékét visszahozó szövegben a haj az önkifejezés, a szabadság és az egyéniség szimbóluma: „a hajam én vagyok!

A Hairbe jutott némi indusztriális effektezés, de az új dallal csaknem egy időben Lady Gaga közreadta a Judas pár remixét is, melyek közül a Goldfrapp által készített legérdekesebb verzió a lassítással és torzítással tényleg ipari horror lett:

Ne nyúlj a hajamhoz!

ráadásként pedig itt a múlt héten publikált The Edge Of Glory első élő előadása, 2011. május 15-én az angliai Carlisle-ban, a BBC Radio 1 Big Weekend fesztiválon, egyetlen zongorával:

www.ladygaga.com

összeállította: Déri Zsolt

https://recorder.blog.hu/2011/05/17/lady_gaga_hair_judas_goldfrapp_remix
Lady Gaga: Hair + Judas (Goldfrapp Remix)
süti beállítások módosítása