CocknBullKid: Adulthood – a teljes album!

2011.05.16. 14:21, -recorder-

Ha mai napot egy Metronomy-ajánlóval kezdtük, most jöjjön egy olyan előadó, akinek legelső felvételeit Joe Mounték felügyelték, de első albumán is közreműködnek (olyan további produceri-társszerzői segéderők mellett, mint Gonzales, Liam Howe, Peter Morén a Peter Bjorn And John trióból vagy az egykori All Saints-verzércsaj, Shaznay Lewis). A ghanai szülőktől 1985-ben Londonban született brit Anita Blay, azaz thecocknbullkid már tizenévesen együtt reppelt a kezdő Plan B-vel, és már 2008-ban bemutatkozott Jools Holland tévéműsorában egy emlékezetes produkcióval, de több mint két és fél évbe tellett, mire a mázsásan vagány fekete lány eljutott első albumáig. Talált egy menő kis kiadót és hozzá nagykiadós terjesztési hátteret, de közben elvesztette nevének névelőjét – és némileg a vagányságát is. CocknBullKid így végül nem lett sem „a brit Santigold”, sem „a fekete Lily Allen”, de a 2011. május 23-án megjelenő Adulthood kommersz csajpopja azért még így is kellőképpen szórakoztató – itt rögtön meg is lehet hallgathatni elejétől végéig (sőt még az albumra nem került korai kislemezdalokat is megmutatjuk, minden évből egy-egy klipet).

CocknBullKid elektro-pop produkcióját a szélesebb koncertközönség leginkább Marina & The Diamonds előzenekaraként ismerhette meg (a még szélesebb pedig a napokban induló Duran Duran-turnén fogja), és Marina producere, Liam Howe (ex-Sneaker Pimps) lett Anita fő mentora is a stúdióban. Az Adulthood album sajnos túlságosan is kommerszre polírozott lett, de azért még akadnak rajta jól eltalált dalok – itt lehet válogatni

+ bónuszként álljon itt a Shampain című Marina & The Diamonds-dal CocknBullKid-féle feldolgozása:

http://soundcloud.com/stayloose/cocknbullkid-shampain-marina-diamonds-cover/download

 

...és akkor most jöjjön CocknBullKid eddigi pályaképe négy lépésben, minden évből egy klippel!

ez a Metronomy segédletével készített – és a Metronomy rövid életű kiadójánál, a Need Now Future Recordsnál megjelent – első kislemezdal 2008-ból, az On My Own, mely már nem került fel az Adulthood albumra:

a 2009-es I'm Not Sorry már a Moshi Moshinál jött ki, de érthetetlen módon ez sem került albumra:

a 2010 őszén kiadott One Eye Closed már tényleg az Adulthood albumot előlegezte meg:

ez pedig a legfrissebb kislemezdal, a 2011 tavaszára időzített Asthma Attack, amit egy „régen minden jobb volt” sóhajjal vehetünk tudomásul:

 

http://www.cocknbullkid.com

összeállította: Déri Zsolt 

https://recorder.blog.hu/2011/05/16/cocknbullkid_adulthood_a_teljes_album
CocknBullKid: Adulthood – a teljes album!
süti beállítások módosítása