Képzeletbeli Heti Top 10 – 2011 / 18. hét

2011.05.14. 12:20, -recorder-

Az e heti KHT10-hez jár az eddigi legrövidebb bevezető: 10 friss zeneszám, amelyek nem rengetik meg a világot, de meghallgatásuk átlagosan három perc örömet okozhat. (A dalok szokás rögtön meg is hallgathatók, a letöltési lehetőségeket külön jelezzük, a képen látható Foster The People-től pedig videók is kerültek a cikk alá.)

 

Foster The People: Call It What You Want
Régen lelkesedett ennyire indie pop zenekarért a blogoszféra. A Los Angeles-i trió negyedik dalát mutatta be a múlt héten. Az album (Torches) júniusi nagykiadós megjelenését a megunhatatlan Pumped Up Kicks újrakiadásával vezetik fel.
http://blahblahblahscience.com/track-reviews/foster-the-people-call-it-what-you-want

Gypsyblood: My RKO Is MIA
Nekik még áprilisban jelent meg debütáló lemezük, a Cold In The Guestway. Chicagóiak, ketten vannak és zajosak. A Karma With A K nevű együttesben kezdték, amelyről nem sokat tudok, annak eseménydús feloszlása után kezdtek bele a Gypsybloodba. Free download innen:
http://www.myoldkentuckyblog.com/?p=18630

Young Legionnaire: Twin Victory
A héten jelent meg a yourcodenameis:milo-, Automatic- és Bloc Party-tagokkal felálló brit szupergrupp első lemeze Crisis Works címmel, amit – ritkán írok ilyet – szívből nem ajánlok, mert a nagyja átcsúszik giccsbe. A nyitószám viszont őszinte és hardcore.
http://younglegionnaire.com/

Jukebox Collective: Lost & Found
Londoni indie kvartett az Art Brut és a Kaiser Chiefs nyomdokain. Ezt a számot kerek egy éve kiadták már egyszer kislemezen, ami a lenti linkről letölthető. Az újravett változat tempósabb és táncolhatóbb, és talán jobb.
http://indiehere.blogspot.com/2011/04/jukebox-collective-lost-and-found-lzr.html

Kids On A Crime Spree: Sweet Tooth
Hatvanas évekre jellemző rövidke tapsolós dalokkal könnyű minket levenni a lábunkról. Az oaklandi trió első EP-jét (We Love You So Bad) adja ki május végén. A Sweet Tooth a rcrdlbl.com-ról ingyen letölthető, csak regisztrálni kell hozzá.
http://rcrdlbl.com/2011/05/06/premiere_kids_on_a_crime_spree_sweet_tooth

Guards: Resolution Of One
Egy másik megunhatatlan tavalyi kedvenc, amit a héten adott ki újra a Kitsuné Records. Igen, egyszemélyes lo-fi indie rock a francia electro fellegvárában – őrület! Tavaly ősszel egy kisebb amerikai kiadó kinyomta 500 példányban, úgy látszik nem jutott az európai hipsztereknek.
http://www.kitsune.fr/journal/2011/05/music/guards-resolution-of-one-out-today-on-kitsune/

Les Bonbons: The Sexual Appetite Of The French
A Jaques Brel-sanzonról elnevezett londoni zenészkollektíva első kislemezét jelenteti meg a napokban. Az angol-francia szerzőpáros ihletői Jarvis Cocker és Serge Gainsbourg voltak. Nagyon hallani!.
http://www.oilzine.com/features/features_details.asp?ID=105

No Joy: Indigo Child (Stereolab Remix)
Ez volt a hét másik rcrdlbl-es felfedezése. A Best Coast-frontcsaj Bethany kedvenc lányzenekara tavaly év végén adta ki első nagylemezét Ghost Blonde címmel. Az Indigo Child című albumszámhoz a Stereolab tagjai készítettek sejtelmes remixet.
http://rcrdlbl.com/2011/05/09/download_no_joy_indigo_child_stereolab_remix_

SBTRKT feat. Little Dragon: Wildfire
A hét második legtöbbet blogolt újdonsága a felkapott londoni producer (subtract=kivonás) és a svéd-japán elektropopper lány Yukimi Nagano együttműködése volt, ami ambient, dubstep és popzene egyszerre. SBTRKT első, cím nélküli, többé-kevésbé gyűjteményes albuma júniusban jön ki a Young Turks kiadónál.
http://www.gorillavsbear.net/2011/05/05/mp3-sbtrkt-x-little-dragon-wildfire/

The Very Best feat. Moroka: Ndekha
Nem volt olyan valamire való zenei médium, amely ne közölt volna hírt a Very Best új mixtape-jéről. Kedvencünk róla ez az electrohouse-ba hajló partibomba, ami csak szövegfoszlányokban tartalmazza a Very Best néha fárasztó afro-pop védjegyét.
http://www.theverybestmusic.com


összeállította: Lévai János


Foster The People: Pumped Up Kicks (videoklip)

Foster The People: Call It What You Want (koncertfelvétel a 2011-es South By Southwest fesztiválról)

https://recorder.blog.hu/2011/05/14/kepzeletbeli_heti_top_10_2011_18_het
Képzeletbeli Heti Top 10 – 2011 / 18. hét
süti beállítások módosítása