Moby: Be The One (magyar mű a klipversenyen)

2011.05.13. 22:30, -recorder-

Mint arra egy olvasónk is felhívta ma figyelmünket Facebook-oldalunkon, a Moby által meghirdetett klipversenyen a csaknem hatszáz beérkezett pályamű között magyar induló is akad: a divatfotósként is aktív Magyar Gábor – aki 2011-ben már egy Quimby-dalra (Most múlik pontosan) is készített magánszorgalomból egy profi kivitelezésű „rajongói videoklipet” – a vadonatúj Destroyed album Be The One című számát választotta ki, és ahhoz rendezett egy kisfilmet. Annál azonban sokkal szórakoztatóbb az Interjú Magyar Gáborral, a Moby – Be The One c. klip rendezőjével elnevezésű videó, ami pont ma került fel a YouTube-ra – és efféle elképesztő mondatok hangzanak el benne: „Viktória hívta fel a figyelmemet a Moby nevű amerikai előadóra, akit az interneten fedezett fel...

Íme, Magyar Gábor pályaműve a Be The One-hoz, mely a rendező szerint egy uniformizált jövőben játszódik, ahol az egyik utolsó egyéniséget látjuk egy komoly döntés előtt, egy különleges arcú modell, Monhor Viktória alakításában:

ez pedig az ominózus „Interjú Magyar Gáborral, a Moby – Be The One c. klip rendezőjével”, melyben egészen fergeteges mondatok hangzanak el, a világkarrier érdekében angolul is feliratozva:

aki megnézi a bevezetőben említett „rajongói” Quimby-klip werkfilmjét, az bizony hiába keresi ott munka közben az őszülő szakállú Művészt, akit maga Michel Gondry győzött meg arról, hogy a világnak szüksége van az ő újító művészetére:

nos, akik még mindig nem látnak tisztán, azoknak eláruljuk, hogy a kliprendező Magyar Gábor az alábbi kép előterében látható fiatalember...

--------------------------------------------------------------------

...aki a felszolgáló az alábbi jelenetben:

--------------------------------------------------------------------

ha már így segített a megfejtésben, hát álljon itt a Quimby-számhoz készült „rajongói videoklip” is:

végezetül pedig itt egy másik magyar pályázó is a Moby-klipverseny mezőnyéből, Zekeres Péter, aki szintén a Be The One-hoz készített videót:

a klipverseny összes pályaműve itt látható, ereményhirdetés június 23-án:
http://vimeo.com/saatchiandsaatchi/videos

http://www.magyargabor.hu

összeállította: Déri Zsolt

Címkék: quimby moby
https://recorder.blog.hu/2011/05/13/moby_be_the_one_magyar
Moby: Be The One (magyar mű a klipversenyen)
süti beállítások módosítása