Moby: Destroyed – a teljes album!

2011.05.12. 08:01, -recorder-

A VOLT Fesztivál egyik idei sztárfellépője, Moby (született: Richard Melville Hall, 1965) a már bemutatott The Day című kislemez- és klipdal után 2011. május 16-án jelenteti meg vadonatúj Destroyed albumát, melynek számait saját bevallása szerint éjszakai hotelszobákban, az álmatlanság óráiban írta – „üres nagyvárosok aláfestő zenéje éjjel 2-kor”. A csatolt jegyzetekben Moby azt kéri rajongóitól, hogy legalább egyszer hallgassák meg egységében, elejétől végéig folyamatosan a lemezanyagot – hát erre itt a Recorderen már most megadjuk a lehetőséget!

----------------------------------------------------------------------------------------------------

A kopasz New York-i zenész-producer tizedik sorlemezéről sokat elmond, hogy saját neve mellett az „Electronic”, „Ambient”, „Brian Eno” és „David Bowietageket helyezte el a zeneanyag alatt, amikor SoundCloud-oldalára feltöltötte azt. A vocodert előszeretettel használó Moby mellett énekesnő ismerősei hallhatók a dalokban, Emily Zuzik (The Low Hum), Joy Malcolm (Lie Down In Darkness) és leginkább a fekete Inyang Bassey, de a középkori egyházi zene ihlette Stella Marisban a norvég Trio Mediaeval énekesnője is feltűnik.

a Be The One című dal Moby által készített minimalista videója 2011 elejéről:

a szintén Moby által készített 2011-es klip a szöveg nélküli Victoria Lucashoz, mely Az üvegbúra írónőjének, a néhai Sylvia Plath-nek az álnevét kölcsönözte címéül:

www.moby.com

összeállította: Déri Zsolt

Címkék: fesztivál volt moby
https://recorder.blog.hu/2011/05/12/moby_destroyed_a_teljes_album
Moby: Destroyed – a teljes album!
süti beállítások módosítása