Erik Sumo Band feat. Kiss Erzsi: Twilight At The Zoo Vol. 1 – EP-premier!

2011.04.27. 09:32, -Recorder2-

Tövisházi Ambrus számos zenei projektje közül az Amorf Lovagok után most az Erik Sumo Band is a Recorderen tartja új anyagának premierjét! Az idén hat éves zenekar, amely a 2009-es The Trouble Soup album óta nem hallatott magáról, ugyan nem nagylemezzel jelentkezik, hanem "közepeslemezzel", amely viszont egy sorozat első darabja. Az állandó vendég Kiss Erzsivel felvett Twilight At The Zoo Vol. 1 lemezbemutató koncertje április 29-én este lesz az A38-on, a hétszámos anyag az együttes Bandcamp-oldaláról lesz elérhető április 28-tól, de előtte egy napig, kizárólag itt nálunk végighallgatható a teljes EP – a zenekarvezető Tövisházi Ambrus formabontó ajánlásával.

"Először úgy volt, hogy írok a számokról egyesével. Ezzel az a fő baj, hogy olyan közel van mindegyik még, hogy teljesen unalmas technikai és hangszerelési okoskodással terhelnénk az olvasókat. A második ötletem az volt, hogy arról írok, milyen zenéket hallgattam, miközben írtuk a számokat, de rájöttem, hogy ez bár profilba vág a Recordernél, mégsem annyira (vagy pont azért nem annyira) érdekes. Úgyhogy inkább azt mesélem el, hogy miket szoktam enni. Szerintem amúgy ez többet elmond egy emberről, mint bármi más.

Amióta két kisgyerek apja vagyok, felszedtem pár kilót. És az újpesti piac mellett lakunk, ahol sajnos nincs jó hentes. Nagyjából ez a két dolog határozza meg az étkezési szokásaimat. Ideális esetben reggel egy félliteres kaukázusi kefírrel kezdek. A piacon, ha elég korán megyünk vásárolni, szokott lenni helyben sütött tönkölybagett, vagy ilyen sokmagos cucc, mindkettő elég drága, de jó ropogós még másnap is. Ezekből csinálok szendvicset, általában pulykasonkával/és vagy sajttal. Magyar ember trappistát eszik, de én a mozzarellát jobban szeretem, ettől függetlenül szoktunk Maasdamert is enni néha. Délben, amennyiben a két kis pulya nem szívja le az energiánkat teljesen, feleségem főz, az esetek több mint felében húsmentes dolgot; amit legjobban szeretek tőle, az elég kreatívan zöldségekkel felturbózott rakott krumpli. Délután, ha dolgozom vagy próbálunk, a régi Vágóhídon található próbahelyünkön, akkor az ottani büfét kell, hogy kifosszam. Sajnos csak sertéshúsuk szokott lenni, amit nagyon régen ettem, és nem is szeretem, úgyhogy valami zöldséges tésztát vágok be általában kenyérrel. Sajnos elég sokat kávézom és kólázom is, utóbbiról főleg az aszpartám miatt nagyon szeretnék leszokni. Amikor lemezt csinálunk, akkor még több koffeinnel büntetem magam, hogy kész legyen időre. Most viszont, hogy már kész van az új lemez, megengedhetem magamnak, hogy ne igyak kávét pár napig! Lehet, hogy bűntudatom lesz viszont, hogy ellustulok, ezért mégis iszom egy kis kólát.

Kis hétszámos lemezünkről nemigen tudok mit mondani, mert állati közel van. Tegnap utáltam az összes számot, ma imádom. Nem tudok mit kezdeni a saját énekhangommal. Viszont nekünk óriási öröm, ha meghallgatjátok! Ha megveszitek a Bandcamp-en (eriksumoband.bandcamp.com), az még nagyobb öröm, mert jól esik, ha a zeneszeretők támogatják a zenekart. Bizony furcsa dolog, hogy magyar emberek angolul énekelnek magyar embereknek. De a zenélésben én a csapongást és a játékosságot szeretem legjobban. És ebben ez is benne van. Miért ne énekeljek magyaroknak angolul? Úgyse írok rendes szövegeket, és Erzsi szövegei is nemzetköziek.

Ezen kívül azt szeretném még hozzátenni, hogy ezt a lemezt Pápai István ütőhangszeres kollegámmal együtt kevertük-producerkedtük (a mikrofonozást egyedül ő csinálta), úgyhogy a hangzásban az ő keze pont ugyanannyira benne van, mint enyém.

Jó hallgatást!"

https://recorder.blog.hu/2011/04/27/erik_sumo_band_feat_kiss_erzsi_twilight_at_the_zoo_vol_1_lemezpremier
Erik Sumo Band feat. Kiss Erzsi: Twilight At The Zoo Vol. 1 – EP-premier!
süti beállítások módosítása