Új remix-EP és mobilalkalmazás David Bowie-tól

2011.04.07. 10:52, -recorder-

A 2003-as Reality album és annak 2004-ben szívműtét miatt félbeszakított turnéja (a DVD-n és koncertlemezen is dokumentált A Reality Tour) óta David Bowie csak régi dalaival van jelen, újrakiadások formájában (Station To Station), vagy mások tisztelgő feldolgozásaiban (We Were So Turned On – A Tribute To David Bowie, Bowie2001: A Space Oddity) vagy úgy, hogy kiszivárog egy már eredetileg is régi szerzemények önfeldolgozásaira épült kiadatlan lemezanyaga az ezredforduló idejéből (Toy). Most is egy régi dal új remixeiről és iPhone-alkalmazásáról számolhatunk be.
 
David Bowie 2011. június 6-án új EP-vel jelentkezik, melyen az említett Station To Station album egyik slágerének, a Golden Yearsnek a modern remixei szerepelnek az 1975-ös eredeti 2002-ben remaszterelt verziója mellett. A négy új mixet Jeremy Sole, Anthony Valadez, Eric J Lawrence és Chris Douridas, az amerikai KCRW rádió DJ-i készítették még 2010 szeptemberében a rádióállomás Soundclash sorozatának keretében – Bowie is hallotta és jóváhagyta őket, és most lemezre gyűjtve is megjelenhetnek.

--------------------------------------------------------------------
A David Bowie vs KCRW: Golden Years EP-vel egyidőben kerül piacra egy mobilalkalmazás is, mellyel maguk a rajongók is elkészíthetik saját remixüket: a Golden Years iPhone App a Station To Station producerének, Harry Maslinnek a közreműködésével készült, aki az eredeti 16 sávos felvételt 8 szabadon variálható sávba rendezte. Nem ez az első alkalom, hogy iPhone-tulajdonosok Bowie-t remixelhetnek: egy hasonló app már megjelent a Space Oddity című 1969-es kislemezdallal is, 2009 nyarán, a holdraszállás 40. évfordulójához igazítva.
  
íme, mutatóba a Golden Years című dal Jeremy Sole-remixe:
 

 
a Golden Years eredetije Bowie-tól, egy 1975-ös tévéműsorból:
 

 
 
a KCRW rádióállomás kisfilmje a 2010 szeptemberi remixprojektről:
 

 
ez pedig a 2009-es Remix David Bowie Space Oddity App kisfilmje:
 

www.kcrw.com/bowie
www.davidbowie.com
 
összeállította: Déri Zsolt
 

Címkék: app david bowie
https://recorder.blog.hu/2011/04/07/remix_ep_david_bowie_tol
Új remix-EP és mobilalkalmazás David Bowie-tól
süti beállítások módosítása