Wild Flag: Ask The Angels (Patti Smith-feldolgozás, koncertvideó) + Glass Tambourine (kislemezdal)

2011.03.08. 21:02, -recorder-

Lehet-e jobban zárni a Recorderen a nőnapot, mint egy csupa nőből álló új szupergruppal, mely a punk nagyasszonyának, Patti Smith-nek az egyik legdögösebb dalát dolgozza fel? Hát nem, nem lehet. Főleg, hogy a kilencvenes évek amerikai alternatív színteréről ismert csajokból alakult Wild Flag frontleánya az a Carrie Brownstein, aki az 1994-ben Olympiából indult, majd 2006-ig Portlandben működő Sleater-Kinney nevű feminista riot grrrl alakulat biszex zenei vezére volt, aztán újságíróként, bloggerként és komikusként is nagy népszerűséget szerzett, és e pillanatban ő a női főszereplője és társírója a Portlandia nevű tévésorozatnak, mely a 2011-es év eddigi legjobb főcímdalával rendelkezik (a cikk végén természetesen bemutatjuk azt is).
 
.
A dobos Janet Weiss szintén a Sleater-Kinney tagja volt (de a Bright Eyesnak is többször besegített), a szexi gitáros-énekesnő Mary Timony a kilencvenes években a Beavis és Butt-head által is imádott Helium nevű washingtoni csajzenekart vezette (de már 1999 táján is volt Carrie-vel egy közös projektje The Spells néven), a billenytűs-vokalista Rebecca Cole pedig a Minders nevű denveri együttesben kezdte pályáját, a helyi pszichedelikus-experimentalista Elephant Six kollektíva vonzáskörében (lásd Of Montreal-cikkünket!). Az 1974-es születésű Carrie Brownstein és társnői 2010 őszén jelentették be Wild Flag nevű közös indie rock szupergruppjuk megalakulását, a napokban rögzítették első kislemezüket és valamikor 2011 folyamán jelentetik meg első albumukat, de addig is bőszen koncerteznek. Az Ask The Angles című 1976-os Patti Smith Group-dal alább látható/hallható szilaj feldolgozását március 6-án adták elő a philadelphiai fellépésükön  – és az is látható, hogy a Sleater-Kinney-hez hasonlóan náluk sincsen basszusgitár!
 

 
itt egy saját szerzeményük is stúdióverzióban, a Wild Flag legelső kislemezdala, a 2011-es Record Store Day idején, április 16-án boltokba kerülő Glass Tambourine, melynek a Spoon-frontember Britt Daniel volt a producere:
 

 
itt az Ask The Angels 1976-os koncertverziója az eredeti előadótól, Patti Smith-től és zenekarától:
 

 
a szexi Mary Timony a Helium legelső videoklipjében, az 1994-es XXX-ben:
 

 
a Sleater-Kinney fellépése Henry Rollins tévéshow-jában (Carrie Brownstein mellett a másik gitáros-énekesnő Corin Tucker, mögöttük a doboknál Janet Weiss), nem sokkal a 2006-os feloszlás előtt:
 

 
ez pedig Carrie Brownstein és a Saturday Night Live-ból ismert Fred Armisen 2011 januárjában indult Portlandia című tévés szkecsssorozatának zseniális nyitódala, a Dream Of The 90s:
 

 
 
http://myspace.com/wildflag
http://www.facebook.com/WILDFLAG

összeállította: Déri Zsolt

https://recorder.blog.hu/2011/03/08/wild_flag_ask_the_angels
Wild Flag: Ask The Angels (Patti Smith-feldolgozás, koncertvideó) + Glass Tambourine (kislemezdal)
süti beállítások módosítása