Gwyneth Paltrow lemezt készít

2011.03.08. 16:40, -recorder-

Az Oscar-díjas amerikai színésznőt, Gwyneth Paltrow-t az elmúlt hónapokban többször is hallhattuk dalra fakadni: a Grammy-díjak estjén Cee-Lo Greennel duettben énekelte el annak Fuck You című slágerét (persze Forget You-ként, ahogy már a Glee című tévésorozat tanárnőjének szerepében is tette), a Country Music Awards gáláján gitárral a nyakában adta elő a főszereplésével készült Country Strong című mozifilmből az azonos című számot, az Oscar-díjátadón pedig a legjobb betétdalok között nevezett Coming Home-ot énekelte el ugyanabból a filmből. A Coldplay-frontember Chris Martin felesége és két gyermekének anyja – a New York Post információi szerint – több énekes szerep után egy igazi poplemezen is szeretné kipróbálni magát, és több cégnél való puhatolózás után e pillanatban az Atlantic kiadóval folytat komoly tárgyalásokat. Akik hallották már a számokat, azt mondják, country pop lesz az irányvonal.
 
Az 1972-es születésű Gwyneth nem mostanában alakított először énekesnőt, hiszen már az édesapja, Bruce Paltrow által rendezett Duets (magyarul: Tuti duók) című 2000-es filmje is karaoke bárokban játszódott, de a 2006-os Infamous (A Hírdedt) is az ő fellépésével indul egy ötvenes évekbeli mulatóban. Nézzük hát végig eddigi énekes produkcióit, és gondolkodjunk azon, érdemes lenne-e popkarrierbe kezdenie (a korai szerepek alapján egyértelmű igen volt a válasz, de az utóbbi egy év már felveti ezt a kérdést – és azt is sajnálhatjuk, ha tényleg egy country lemez lesz a végeredmény)!
 
 
Gwyneth a Duets című 2000-es filmben az édesapját játszó Huey Lewis társaságában énekli a Cruisin című Smokey Robinson-klasszikust:
 

 
ez a videoklip a Duetsben elhangzó Bette Davies Eyes című Kim Carnes-feldolgozáshoz készült, mely egészen a No.1 pozícióig jutott az Adult Contemporary listán:
 

 
ez a Truman Capote-ről szóló Infamous című 2006-os film nyitójelenete, a What Is This Thing Called Love című Cole Porter-sztenderd briliáns előadásával:
 

 
életszerű jelenet a Glee - Sztárok leszünk! című sorozatból, a „mégis mit tudhat Cee Lóról, hiszen maga már legalább 40, nem?” kérdésre adott „Top 40, kispofám!” riposzttal, és a Fuck You (Forget You) feldogozásával, mely az adást követő következő héten nemhogy a Top 40-be, de egészen a 11. helyig jutott az amerikai slágerlistán:
 

 
a Fuck You (Forget You) előadása Cee Lo Greennel és a Muppet Show zenekarával a 2011-es Grammy-gálán:
 

 
a Country Strong című 2010-es film egyik betétdala, a Shake That Thing:
 

 
a Country Strong címadó számának előadása a CMA 2011-es díjátadóján:
 

 
az Oscarra jelölt Coming Home című betétdal előadása a 2011-es díjátadó gálán:
 

 
összeállította: Déri Zsolt
 
 

https://recorder.blog.hu/2011/03/08/gwyneth_paltrow_lemezt_keszit
Gwyneth Paltrow lemezt készít
süti beállítások módosítása