Wanda Jackson: Thunder On The Mountain (videoklip)

2011.01.27. 23:28, -recorder-

A Joanna Newsom-koncert (és hozzá tartozó nyereményjátékunk) hetében futtatott csajos sorozatunkban a Versions Of Joanna feldogozáslemez és Zooey Deschanel legújabb She & Him-klipje, illetve Amanda Palmer és Peaches girl power videója után mára is jut egy vagány női poszt. A ma már emlegetett Aretha Franklint sosem lehetett igazán „csajnak” nevezni, de a nála öt évvel korábban, 1937-ben született Wanda Jackson igazi tűzrőlpattant rock’n’roll csibe volt, aki 17 évesen adta ki első kislemezét, 18 évesen már Elvis Presley-vel járt (turnézni is), az ötvenes-hatvanas évek fordulóján pedig már a rockabilly királynőjeként ünnepelte a világ. Ma 73 éves, és még mindig tudja, mi a dörgés: 2010-es Amy Winehouse-feldolgozása, a You Know I'm No Good kislemez után most egy teljes albumot is megjelentetett Jack White (The White Stripes, The Raconteurs, The Dead Weather stb.) zenészi, produceri és kiadói irányításával, The Party Aint Over címmel. A beharangozó klip egy 2006-os Bob Dylan-szerzemény feldolgozásához készült – és természetesen Jack is szerepel benne.
 
Sőt, hogy még csajosabb legyen ez a poszt, a Thunder On The Mountain dögös performance videójában az énekesnőt kísérő Third Man House Band tagságában nemcsak Jack White és a Raconteurs-dobos Partick Keeler tűnik fel (akik egy másik hetven feletti énekesnőnek, a country-hősnő Loretta Lynne-nek is csináltak már egy hasonló zenei fiatalító operációt 2004-ben), de láthatunk egy tüneményes gitáros leánykát is: Olivia Jean az, a Jack által futtatott Black Belles csajzenekarból!

 
http://www.wandajackson.com/
http://www.theblackbelles.com/
 
 

Wanda Jackson 1958-ban, a Hard Headed Woman című dallal:

 

Wanda Jacksont itt nagy magyar rajongójával, Dollyval láthatjuk 1992-es közös albumuk, a Rock & Roll-ra hivlak! idejéből, a Rip It Up című dallal, melyből a Jack White-tal felvett 2011-es lemezen is szerepel egy feldolgozás:
 
 

ez meg itt az Olivia Jean vezette Black Belles 2010-es What Can I Do? című bemutatkozó klipje, melyet maga Jack White rendezett:

 

összeállította: Déri Zsolt

https://recorder.blog.hu/2011/01/27/wanda_jackson_thunder_on_the_mountain_videoklip
Wanda Jackson: Thunder On The Mountain (videoklip)
süti beállítások módosítása