Amanda Palmer & The Young Punx: Map Of Tasmania (videoklip + Peaches-remix)

2011.01.26. 21:34, -recorder-

A Joanna Newsom-koncert (és hozzá tartozó nyereményjátékunk) hetében futtatott csajos sorozatunkban a Versions Of Joanna feldogozáslemez és Zooey Deschanel legújabb She & Him-klipje után mára is jusson egy csajos poszt: itt van a Dresden Dolls (és az annak leállása idején alakított másik duó, az Evelyn Evelyn „ikerprojekt”) harsány zongorista-énekesnőjének, a szólóban is igen aktív Amanda Palmernek az új girl power klipje – ami igazából több mint két hetes, de ha már beterveztük, hát jöjjön. Főleg, hogy a női fanszőrzetet ünneplő vicces videót „ez tiszta Peaches!” felkiáltással terveztük be – és most kikerült belőle egy Peaches szereplésével kibővített remix is!

A 2010-ben az Evelyn Evelynnel, a feltámasztott Dresden Dollsszal, szólóban és egyéb közreműködéseiben is egyformán aktív (például egy ukulelés Radiohead-feldolgozáslemezt és Tristan Allen zongoristával Szász János magyar filmrendező tiszteletére egy János vs. Wonderland című négykezest is rögzítő), sőt még – Neil Gaiman fantasy íróval – házasságot is kötő Amanda a 2011-es évet is csúcsformában kezdi. Mint az Amanda Palmer Goes Down Under albumcím is jelzi, a menő amerikai dalszerző-énekesnő január 21-én megjelent második szólólemeze Ausztrália előtt tiszteleg, de Amanda más értelemben is lemegy alulra. A Young Punx nevű brit tánczenekar közreműködésével felvett Map Of Tasmania kislemezdal címében az Ausztrália alatti bozótos kis háromszögletű sziget, a tazmán ördög otthona a vénuszdomb bozótjának metaforája – és ezt a videó sem hagyja sötét homályban. Következzék először az albumverzió klipje, majd pedig a Young Punx által készített friss klubremix, melyben rapbetétjével szerepet kap a gender téma sztárszakértője, a kanadai Peaches is, aki nyári Recorder-interjúja idején a saját ágyékát ábrázoló The Teaches Of Peaches lemezborítójára is pinaszőrt rajzolt nekünk autogramkiegészítő gyanánt.

http://amandapalmer.net + a dalhoz tartozó remixverseny:
http://www.indabamusic.com/#!/opportunities/amanda-palmer-map-of-tasmania 

 

ha már szóba került, itt van Tristan Allen és Amanda Palmer János vs. Wonderland című zongoradarabja, a hozzá tartozó klippel:

 

összeállította: Déri Zsolt

https://recorder.blog.hu/2011/01/26/amanda_palmer_amp_the_young_punx_map_of_tasmania_videoklip
Amanda Palmer & The Young Punx: Map Of Tasmania (videoklip + Peaches-remix)
süti beállítások módosítása