Vevo Lift – egy új tehetségkutató program

2011.01.07. 16:39, -recorder-

Röviddel az MTV Music Meter programjának elindulása után, a Vevo (az egyelőre még csak az USA és Kanada területén aktív, tehát Magyarországról nem elérhető, de a különféle sztároknak szentelt YouTube-csatornái kínálatán keresztül már nálunk is ismerősen csengő nevű videómegosztó portál) is belépett az új tehetségek felfedezéséért és felfuttatásáért zajló küzdelembe a héten debütáló Lift nevű zenei szolgáltatásával. A legnépszerűbb amerikai zenei weboldal friss programjának első kiválaszottja Jessie J, a 22 éves brit popénekesnő – aki időközben a BBC Sound Of 2011 szavazásán is megszerezte az első helyet, megelőzve a James Blake-et és a Recorder Képzeletbeli Heti Top 10 listáján legtöbbet szereplő Vaccines együttest.
 
Míg az MTV akciója kizárólag a közösségi portálokra koncentrál, és azokat a zenészeket támogatja, akik a legaktívabbnak mutatkoznak ezeken, a Vevo szélesebb körű szolgáltatással kíván betörni a tehetségkutatás piacára. Az év során a Lift nyolc művészt fog kiválasztani, akik aztán hat hétig élvezik majd az oldal által nyújtott speciális promóciós szolgáltatást. Ennek egyik fő pillérét természetesen az online zenei videók, interjúk és élő koncert közvetítések fogják képezni, de a program nagy hangsúlyt fektet a tradicionálisabb promócióra is, többek között összehozza a kiválasztott művészeket a legnépszerűbb promóterekkel, a rádióállomásokat pedig demográfiai kimutatásokkal és az oldal látogatottsági adataival fogja ellátni, így próbálva rábírni őket, hogy felvegyék az előadókat lejátszási listájukra. Ezen kívül természetesen a közösségi oldalakon is jelen lesz a program, ahol a rajongóknak pontokat fognak osztogatni, akárhányszor egy barátjuk rákattint egy általuk közzétett Lift-témájú linkre.
 
A kiválasztási procedúra mikéntjére eddig nem derült fény, noha a nyolc közül az első szerencsést már ki is jelölték Jessie J személyében, aki a Universallal áll szerződésben. A Vevo Lift a McDonald’s szponzorációja mellett már a legnagyobb lemezkiadók támogatását is magáénak tudhatja (ami nem meglepő, hiszen a 2009 végén indított Vevo a Universal és a Sony közös vállalkozása, mely az EMI-jal is megállapodott már, így a nagykiadók közül egyedül a Warner Music Group maradt ki eddig az együttműködésből).
 
(www.billboard.biz)
Tóth Anett
 
A ZENEIPAR rovat a Zenei Hálózatok egyesület támogatásával készül.
 
http://vevo.com (nálunk még egy "coming soon" aloldalra irányítva)
http://www.facebook.com/VEVO
http://www.jessiejofficial.com
 

 
 

https://recorder.blog.hu/2011/01/07/vevo_lift_uj_tehetsegkutato_program
Vevo Lift – egy új tehetségkutató program
süti beállítások módosítása