Üllő Úti Fuck + Népi Papa és a Haverok

2010.12.21. 18:43, -recorder-

A38 Hajó, 2010. december 23.
 
Hozzátartozik-e a humor a zenéhez?” – tette fel a (költői) kérdést a néhai Frank Zappa, és ha ma itt a Recorderen már amúgy is emléknapot tartunk a polgárpukkasztó gitáros-komponista születésének 70. évfordulóján, hát stílszerűen ajánljunk egy közelgő koncertet, ahol a legviccesebb magyar együttesek közül kettő is fellép. Az egyikben ráadásul ott zenél Vastag Gábor, azaz Vasti is, aki a magyar Frank Zappa Emlékzenekar virtuóz szólógitáros-vokalistájaként ma, december 21-én este a Rézmál kávézóban játssza az amerikai mester szerzeményeit, de december 23-án az A38 színpadán is születésnapot ünnepel majd – az Üllői Úti Fuck fennállásának 22. évfordulóját!

A gitáros-énekes Szántó Gábor (vagy ahogy a budapesti éjszakában ismerik: Szántó Faszi) vezette Üllői Úti Fuck volt annak idején az első zenekar, amelyre – természetesen tévesen – ráragasztották a Kispál-iskola bélyegét, majd a kilencvenes évek végén az Esküvő című slágernek köszönhetően még egy nagykiadó is leigazolta őket, aminek köszönhetően némi névváltoztatásra is kényszerültek egy rövidebb ideig (Üllői Úti Fá:k). Az ígéretesen alakuló karrier lendülete aztán az új évezredben kissé megtört, de a zenekar nem adta fel, és megváltozott felállásban is folytatta (soraiban egy másik régi Faszival, a Quimby-dobos Gerdesits Ferenccel, aki már a legelső Fuck-kazettán is dobolt 1993-ban!), és 2006-ban még egy új lemez is született (A gyengébbek kedvéért).

Fasziék A38-as jubileumi koncertje után is érdemes a nézőtéren maradni, mert 11-től a Népi Papa és a Haverok – a Quart.hu-főszerkesztő Inkei Bence és a gitáros Sas Tibi obszcén bulizenekara – gondoskodik a közönség további folyamatos röhögtetéséről, sőt utána még Gumipop-parti is lesz egészen hajnalig!
 
Jegyár: 1000-1500 Ft

http://www.ulloiutifuck.hu
http://www.myspace.com/nepipapa  

az Üllői Úti Fuck 2010-ben az 1997-es nagy slágert játssza, akusztikus verzióban:

 

a Népi Papa és a Haverok vadonatúj stúdiófelvétele, az Urológus című dal:

https://recorder.blog.hu/2010/12/21/ullo_uti_fuck_nepi_papa_es_a_haverok
Üllő Úti Fuck + Népi Papa és a Haverok
süti beállítások módosítása