Kihirdették a Sound Of 2011 lista jelöltjeit

2010.12.07. 16:46, -recorder-

A BBC szokásos szavazásán a következő évre tippelt befutók listáján most tizenöt név szerepel, közülük választják ki január elején a legjobb ötöt – és őket már sorrendbe is állítják.

Minden évben érdemes a BBC által szervezett Sound Of… szavazására odafigyelni, hiszen a 161 brit szakmabeli (újságírók, bloggerek, tévés és rádiós személyiségek stb.) szavazatai alapján összeállított lista olyan előadókra irányítja rá a reflektorfényt, akik az elkövetkezendő évben meghatározhatóak lehetnek a popvilágban. A 2003 óta publikált ötös lista első helyezettjei eddig 50 Cent, a Keane, a Bravery, Corinne Bailey Rae, Mika, Adele, Little Boots és legutóbb Ellie Goulding voltak, tehát általában olyan előadók, akik később egész komoly kereskedelmi sikert is elértek, és ebben ez a listagyőzelmük is komoly szerepet játszott. A válogatás hitelességét jelzi, hogy a Sound Of 2010 lista Top 5 élmezőnyéből Ellie Goulding mellett Marina & The Diamonds, a Delphic, a Hurts és a Drums is mind befutottak, de a 15-ös lista maradék tíz – már sorrend nélküli – szereplője közül az Everything Everything, a Gold Panda, a Two Door Cinema Club vagy a Stornoway neve sem cseng ismeretlenül.
A Sound Of 2011 – ahogy a fenti képen, úgy az alábbi bekezdésben is névsor szerint felsorakoztatott – jelöltjei a következők:

a poszt-dubstep szcénába sorolt James Blake, a Grindermannel is turnézó és Brian Eno által is agyondicsért Anna Calvi gitáros-énekesnő, a Gorillazzal közös száma kapcsán már itt a Recorderen is bemutatott manchesteri dalszerző-énekes Daley, a nevét egy dán mesekönyv nyomán kapó brightoni Esben & The Witch, a már több filmzenelemezen is feltűnt Jessie J,

a Universalhoz leszerződött birminghami Clare Maguire énekeső, a női név mögött csupa hímnemű zenészt rejtő nashville-i Mona, a már debütalbummal is rendelkező új-zélandi Naked & Famous, a Beyoncé-, La Roux- és The Streets-remixeivel feltűnt Nero kollektíva, az XL-hez leszerződött falzetthangú Jai Paul,

a 2011-es NME-turnéra beválogatott Vaccines (mely Képzeletbeli Heti Top 10 listánkon a 38. és 41. héten is szerepelt!), a Recorderen is folyamatosan ajnározott Los Angeles-i Warpaint, a listán 27 évével szinte veteránnak számító – és már szintén nagykiadónál dolgozó – Jamie Woon, a londoni grime rapper Wretch 32 (lásd: KHT10 46. hét), illetve a londoni székhelyű Yuck.

a jelöltekről részletes infó itt olvasható:
http://www.bbc.co.uk/music/soundof/2011

például Anna Calvi, aki gitározni is nagyon tud...

... vagy Daley, aki már a sztárproducer Bernard Butlerrel (ex-Suede) készíti albumát:

https://recorder.blog.hu/2010/12/07/kihirdettek_a_sound_of_2011_lista_jeloltjeit
Kihirdették a Sound Of 2011 lista jelöltjeit
süti beállítások módosítása