Képzeletbeli Heti Top 10 – 2010 / 41. hét

2010.10.20. 13:18, -recorder-

A KHT10 mindig a legújabb popdalokról szól, amiket a Gumipop-csoporthoz tartozó szerző jónak tart és szeret, többnyire a Recorderen kedvelt zenei irányzatokból válogatva. A számokról csak pár mondatos rövid leírás engedélyezett. A tíz dal rögtön meg is hallgatható (a letöltési lehetőségeket külön jelezzük a szövegben).

 

Itt most elég sok híres név elő fog kerülni, a magyarázó szövegekben mindenképpen.

Miles Kane: Inhaler
A néhai Rascals együttes (és a Last Shadow Puppets egyik) gitáros-énekesének első szólószáma. A novemberben megjelenő kislemez másik oldalára egy Lee Hazlewood-feldolgozást vett fel (Rainbow Woman).
http://www.townsend-records.co.uk/miles+kane
 
Cowbell: Never Satisfied
A Too Pure minikiadó adja ki a londoni duó következő kislemezét. Már a debütáló Oh Girl is nagy kedvenc volt Gumipop-körökben.
http://www.myspace.com/cowbelltheband
 
Art Vs Science: Parlez-Vous Francais? (Lee Mortimer Remix)
Visszatér ez az egyszerre zseniális és fárasztó parkettsláger. Kerek egy éve tűnt fel a dal eredetije minden menő mp3-blogon, akkoriban szép sikereket ért el az iTunes listáin is. Az ausztrál trió állítólag fergetegesen sikerült brit koncertjeinek köszönheti, hogy most fizikai formában is kiadhatja a dalt Európában (négy trendi remixszel megspékelve).
http://www.myspace.com/artvsscience
 
Let's Wrestle: Crushing Nerves
Ez a három lepattant, szimpatikus lúzernek kinéző indie trió tavaly adta ki az első albumát In The Court Of The Wrestling Let's címen (ami ugye kacsintás a King Crimson felé). A kiadó úgy gondolta, hogy nem jutott el elég emberhez, ezért most ősszel újra megjelenik dupla deluxe kiadásban, a szokásos módon kiegészítve mindenféle ritkaságokkal. Ez az új szám viszont nem lesz rajta, csak a Fucked Up gitárosának mellékprojektjével, a Young Governorral közös split 7”-re  (megosztott kislemezre) tették rá.
http://rcrdlbl.com/search/Let%27s+Wrestle
http://www.myspace.com/letsfuckingwrestle
 
The Vaccines: Wreckin Bar (Ra Ra Ra)
Velük kezdtem a legelső KHT10 összeállítást, és most tovább szítom a hype-ot, ami egyre csak nő a Vaccines körül. Ez lesz az első kislemezük novemberben. A felejthető B-oldal, a Blow It Up pedig ingyenesen letölthető a RecordLabeltől, itt a link:
http://rcrdlbl.com/2010/10/15/download_the_vaccines_blow_it_up1
 
Chapel Club: All The Eastern Girls (Flux Pavilion Remix)
A dubstep akkor a legszórakoztatóbb, ha kedves popszámokat vesznek alapul. A Chapel Club első albuma régóta készül. Az eddigi dalokból és remixekből pár már ingyenesen letölthető, szintén a RecordLabel oldalán. Decemberben Bécsben játszanak a Two Door Cinema Club előzenekaraként.
http://rcrdlbl.com/search/Chapel+Club
http://www.myspace.com/chapelclub
https://www.youtube.com/watch?v=FkYjjbgU5mw
 
Bearsuit: Please Don’t Take Him Back
Új kislemez az év végén megjelenő The Phantom Forest című albumról. A Bearsuit is a rendkívül szimpatikus, de kiugró sikert soha el nem érő brit alter-pop zenekarok táborát gyarapítja. Vajon idén milyen uniformist választanak a turnén? Láttam már őket macinak és matróznak öltözve is.
https://www.youtube.com/watch?v=QwlBY5RDOzw
http://www.bearsuit.co.uk/
 
Danny: Get Down
Danny Swain, a 27 éves atlantai hiphopper dalszerző-előadó ötödik lemezét reklámozza ezzel a számmal. Ez is letölthető az mp3-blogvilág monopolhelyzetben lévő weboldaláról, íme a link:
http://rcrdlbl.com/artists/Danny/track/Get_Down
http://www.dannyswain.com/
 
Karen Elson: Season Of The Witch
Vigyázat! B-oldal veszély! Ez a magával ragadó Donovan-feldolgozás  a szeptemberi The Truth Is In The Dirt kislemez hátoldalán jött ki. A vörös angol modell idén megjelent The Ghost Who Walks című első albumának amerikai férje, Jack White volt a producere és a kiadója is egy személyben. (Ezt a Donovan-dalt a kilencvenes években egy másik híres rockfeleség, Courtney Love is feldolgozott a Hole-lal.)
https://www.youtube.com/watch?v=WOTUwUWgbvw
http://www.karenelson.com/
 
I Am Arrows: Hurricane
Andy Burrows, a Razorlight egykori és a We Are Scientists jelenlegi/alkalmi dobosa igazi dalszerző-előadói albumot adott ki, a dalok fele egész emlékezetes, hetvenes éveket idéző popzene. A Hurricane már a második kislemez róla.
http://www.iamarrows.com/home
 

összeállította: Lévai János
 

https://recorder.blog.hu/2010/10/20/kepzeletbeli_heti_top_10_2010_41_het
Képzeletbeli Heti Top 10 – 2010 / 41. hét
süti beállítások módosítása