Yoko Ono és Lady Gaga duetteket énekeltek

2010.10.04. 22:41, -recorder-

Napjaink legnépszerűbb popsztárja egy rendhagyó John Lennon-emlékkoncerten énekelt együtt a néhai Beatle japán özvegyével.
 
A mostanában a legváratlanabb helyeken felbukkanó Lady Gaga a hétvégén a Los Angeles-i Orpheumban, egy Lennon emlékének szentelt esten jelent meg és énekelt duettet Yoko Onóval, a 70 éve született – és 30 éve meggyilkolt – John Lennon 77 éves özvegyével. A We Are Plastic Ono Band cím alatt futó eseményen Yoko jelenlegi kísérőzenekara, a Plastic Ono Band új felállása lépett fel, főleg Ono- és nem Lennon-szerzeményekkel, viszont számos híres vendég támogatásával. Az október első két napján zajló rendezvény második estéjén a strasszokkal kivert fekete ruhát és hajpántot viselő Stefani Germanotta, azaz Lady Gaga is fellépett, sőt két dalt is elénekelt a japán özveggyel. Az első a Between My Head And The Sky című tavalyi Plastic Ono Band-albumról való The Sun Is Down volt, a másik pedig az It’s Been Very Hard című blues – egy 1973-as Yoko-szerzemény, melyet azonban csak az 1992-ben kiadott Onobox című hatlemezes ritkasággyűjteményen publikáltak. Ez utóbbi dalban Lady Gaga zongorázott is, majd a szám végét már a hangszer tetejére mászva, egymás mellett fekve adta elő a két művésznő (mintegy utalásként Ono egyik hatvanas évekbeli performanszára). Yoko  Ono nem győzte hangsúlyozni, hogy Lady Gaga "briliáns tehetség, és sok fiatal nő számára nyújt inspirációt". A 24 éves popsztár később visszatért a koncert fináléjára is, ahol az est összes résztvevője együtt énekelte a Give Peace A Chance-t.
 
A koncertről természetesen nem hiányozhatott John és Yoko fia, Sean Lennon sem, és még olyan további közreműködők is felbukkantak, mint Thurston Moore és Kim Gordon a Sonic Youth-ból, a Wilco-szólógitáros Nels Cline, valamint RZA a Wu-Tang Clanból (az első este Iggy Pop és a Jane's Addiction-énekes Perry Farrell voltak Yoko Ono legemlékezetesebb duettpartnerei).
 
Az évtizedeken át a legellentmondásosabb megítélésű – bizony, a leggyűlöltebb – művészek közt számon tartott Yoko Ono ázsiója az utóbbi évekre igencsak megnőtt: a 2007-es Yes, I'm A Witch albumon például olyanok dolgoztak fel, illetve remixeltek avantgárd-experimentális Yoko-szerzeményeket, mint Peaches, Antony, Cat Power, DJ Spooky, a Flaming Lips, a Spiritualized és a Polyphonic Spree tagjai.
 
(spin.com)
 

The Sun Is Down

 

It’s Been Very Hard

https://recorder.blog.hu/2010/10/04/yoko_ono_es_lady_gaga_duetteket_enekeltek
Yoko Ono és Lady Gaga duetteket énekeltek
süti beállítások módosítása