Joey Ramone-é a legtöbbször ellopott New York-i utcatábla

2010.09.28. 01:42, -recorder-

A Ramones néhai frontemberének emléke előtt tisztelgő táblát már negyedszer lopták el az elmúlt hét év során.
 
A Ramones 2001-ben elhunyt énekese, Joey Ramone (becsületes nevén: Jeffry Ross Hyman) büszkélkedhet a legtöbbször ellopott emléktáblával New York városában. Az Alsó-Manhattanben, konkrétan a hajdani CBGB klubnak helyt adó Bowery és a Keleti Második Utca sarkán található Joey Ramone Place feliratú fémplakettet 2003-as felavatása óta már négyszer lopták el, és a további kellemetlenségeket megelőzendő, a városi hatóság most csaknem két és fél méterrel megemelte eddigi magasságát – ami azt jelenti, hogy jelenleg már kb. hat méternyire van a földtől.
 
A még életben lévő Marky Ramone dobos (eredeti nevén: Mark Steven Bell) szerint Joey-nak biztos tetszene a „legtöbbet ellopott” titulus, az viszont már kevésbé, hogy most ilyen magasan van a felirat. „NBA-kosarasnak kell lenned, hogy egyáltalán lássad!” – méltatlankodott Marky, aki 1978-től ’83-ig, majd ’87-től a ’96-os feloszlásig volt a zenekar tagja. (A Ramones 1978 előtti dobosa, az Erdélyi Tamás néven Budapesten született Tommy Ramone még szintén életben van, de alapító társai már mind halottak: Joey 2001-ben, a basszista Dee Dee Ramone 2002-ben, a gitáros Johnny Ramone 2004-ben hunyt el.)

Joey Ramone emléktáblája nem az első olyan poptörténeti vonatkozású relikvia, amit rendszeresen ellopnak: a liverpooli Penny Lane és Strawberry Fields utcatáblák is rendre áldozatul esnek a „gyűjtőknek”.

Címkék: zene punk ramones cbgb
https://recorder.blog.hu/2010/09/28/joey_ramone_e_a_legtobbszor_ellopott_new_york_i_utcatabla
Joey Ramone-é a legtöbbször ellopott New York-i utcatábla
süti beállítások módosítása