Az Eels frontembere egy videóval áll bosszút a terroristavádakért

2010.09.24. 12:54, -recorder-

A nagyszakállú amerikai zenész, Mark Oliver Everett – akiről az Eels albumtrilógiája kapcsán nemrégiben portrét is közöltünk – nem hagyta annyiban, hogy Londonban terroristának nézték.
 
Mark Oliver Everett (művésznevén: E) igencsak feldühödött azon, hogy egy szépnek induló júniusi délutánon terroristának nézték. A rövid hajat és védjegyszerű, hosszú szakállt viselő Eels-frontember a londoni Hyde Parkban pihente ki egy interjúsorozat fáradalmait, amikor egy közeli nagykövetségről valaki azt jelentette, hogy terroristagyanús férfi ólálkodik a környéken. A rendőrség helyszínre érkezése után E tisztázta magát, mondván, nem minden nagyszakállú ember terrorista – vannak olyanok (például ő), akik szimplán csak rock’n’rollt akarnak játszani. Az egész hajcihő mindenesetre jelentős mértékben megviselte a művészt, és úgy döntött, hogy bosszút áll.
 
Természetesen nem helyezett el időzített bombát a szóban forgó nagykövetség előtt, és nem robbantotta fel magát sem a park kellős közepén, hanem egy bizarr videoklipet készített az Eels aktuális trilógiájának záródarabján, a Tomorrow Morning albumon szereplő Baby Loves Me című dalhoz. Legfrissebb nyilatkozata szerint úgy érzi, sikerült a klipben Londont nevetséges módon ábrázolnia – az egész olyan, mint egy játékváros! „Az egésszel azt akartam üzenni: Köszi, hogy rosszul érezhettem magam nálatok, amikor azzal vádoltatok meg, hogy terrorista vagyok! Na, most megmutatom nektek! Játékszert csinálok a városotokból!
 
A cikkünk alján is megtekinthető videó nem igazán tűnik offenzívnak, szóval az „E kontra London” háború egy ideig még biztosan várat magára, és az egész jóval kisebb botránynak tűnik, mint amit a 2001-es Eels-album, a bő egy héttel 9/11 után kiadott Souljacker borítója okozott: a szóban forgó lemezborítón a nagyszakállú E leginkább az Unabomber néven elhíresült amerikai terroristára hasonlított, és a problémás album az USA-ban végül csak 2002 májusában jelenhetett meg hivatalosan.

Az Eels-vezér nem az első zenész, akinek problémája adódott az arcszőrzetéből – tavaly a Metallica frontemberét, James Hetfieldet tartóztatták fel egy reptéren hasonló gyanú miatt. Arról nincs hír, hogy a ZZ Top tagjait illették-e már efféle váddal.
 

Címkék: zene e eels
https://recorder.blog.hu/2010/09/24/az_eels_frontembere_egy_videoval_all_bosszut_a_terroristavadakert
Az Eels frontembere egy videóval áll bosszút a terroristavádakért
süti beállítások módosítása