„Rég írtam olyan dalt, ami ennyire én vagyok” – Itt az első szám Kissbaba első nagylemezéről

2024.03.21. 19:57, srecorder

kissbaba.jpg

Áprilisban jön ki a Kraken67-ben is játszó Kissbaba első nagylemeze szólóban, a MONOPOLY, amit a Beton.Hofi dj-jeként ismert producerrel, txybandival rakott össze, és most a felhős beateken lebegő VASTAPS-sal vezet fel. Premier!

Kissbaba 2021 decemberében került fel a trapszíntér radarjára, amikor megjelent első, Pachanga című, txybandival készült EP-je. Ezt követően egy-két szólódala mellett főként Lenszkijjel, azaz Lil Holttal közös duójába, a retrofuturista konceptlemezt kiadó, trapes-synthwave-es Kraken67-be vitte az ötleteit, amelynek legismertebb száma a Beton.Hofi feattel feldobott Vámpír lett, Spotify-on már több, mint 600 ezres lejátszással. Április 19-én pedig kijön első szólóalbumával, amin szintén txybandival dolgozott a Skóciában élő előadó, de egy-egy kollabra beszállt AKC Kretta és AKC Damigo, Lenszkij, pataki, t4g és a portugál származású CHVPO is, számos más vendégproducer mellett (két dalt pedig Kissbaba koproducált).

„Tetszett a koncepció, hogy azzal kezdjem a legújabb albumprojektemet, amivel egy jó produkció végződni szokott, „Vastapssal”. Ez a szám relatív hamar és problémamentesen megvolt a lemezre, ami elég nagy szerepet játszott, hogy ő legyen az előfutár. Rég írtam olyan dalt, ami ennyire én vagyok, nemcsak egy fejezetet ír le az életemben, hanem egy átfogóbb helyzetjelentés” – mesélte Kissbaba a most debütáló trekkről, amelynek szövege egy letargikusabb, esős napon született Skóciában, és hangulatában tökéletesen passzolt hozzá OUHBOY chilles beatje.

A VASTAPS éjfélkor kerül fel a streaming-platformokra, de szöveges videón már nézhető.

 

Kissbaba a Facebookon. Instagramon.

Fotó: Piedl András.

Premier rovat cikkeinek megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

https://recorder.blog.hu/2024/03/21/reg_irtam_olyan_dalt_ami_ennyire_en_vagyok_itt_az_elso_szam_kissbaba_elso_nagylemezerol
„Rég írtam olyan dalt, ami ennyire én vagyok” – Itt az első szám Kissbaba első nagylemezéről
süti beállítások módosítása