The Rose: koreai pop-rock a Budapest Arénában!

2024.03.05. 14:40, FRecorder

therose2023_group.jpg

Március közepén érkezik Budapestre a The Rose, és ezzel az Arénát is eléri a K-pop-láz.

A koreai pop hosszú évek óta a nemzetközi mainstream része, és az első, 2014-es hazai K-pop-koncert óta számos csapat fordult meg már Budapesten is, az Aréna-szintű helyek azonban eddig megközelíthetetlennek tűntek. Most azonban ide érkezik majd a The Rose, akik egyszer már okoztak meglepetést Budapesten: 2018-ban már járt itt az akkor még mindössze féléves csapat, akik egy szem kislemezzel a hátuk mögött hoztak össze egy közel telt házas koncertet a Dürer Kert nagytermében.

A csapatot az teszi különlegessé, hogy távol esnek a megszokott K-pop-kliséktől: az énekes-táncos, zeneileg pedig a pop / dance / hip-hop vonalon mozgó koreai popelőadókkal ellentétben ők tényleges zenekarként működnek, és pop-rockban utaznak. A 2018-ban az egyik legjobb friss csapatként tartották őket számon, pár kislemez és EP után azonban a Koreában kötelező katonai szolgálat és az akkori lemezcégükkel folyó pereskedés miatt kényszerszünetre mentek, és az első nagylemezük, a Heal (2022) már a leállás után jelent meg – ezt viszont tavaly már követte is a folytatás, a Dual.

A szünet alatt az énekes, Woosung tett egy kiugróan sikeres szóló-kitérőt, a visszatérés óta pedig egyre komolyabb figyelmet kapnak együtt is. Nagyon odafigyelnek a nemzetközi piacra és a rajongókra, és míg a korai dalaik még koreaiul voltak, mostanra angolra váltottak, hangzásban pedig még közelebb kerültek az amerikai rádiós soft-rockhoz. Tavaly ősz óta egymást követik a nemzetközi turnéik, először az USA és Kanada volt a soros, ahol szintén arénákban léptek fel, majd jött a Fülöp-szigetek, most pedig Európa a cél. Akkora tömegeket persze még nem vonzanak be, mint a legnagyobb K-pop sztárcsapatok, így itthon is csak részben lesz megnyitva az Aréna nézőtere, de így is komoly szintlépés ez a koreai pop hazai térhódításában.

The Rose
Helyszín: Budapest Aréna (1143 Budapest, Stefánia út 2.)
Időpont: 2024. március 17. 20.00
Belépő: 21000 Ft (ülőhely), 28000 (állóhely)
Jegyvásárlás. Facebook-esemény. További infók.

https://recorder.blog.hu/2024/03/05/the_rose_koreai_pop-rock_a_budapest_arenaban
The Rose: koreai pop-rock a Budapest Arénában!
süti beállítások módosítása