HAIL.DEMO #10 - A Magyar Független Lemezkiadók Szövetsége ajánlja

2022.06.20. 12:00, trecorder

hail_6.jpgA HAIL minirovatot indított a Recorder hasábjain, hogy bemutassa a hazai független kiadókat és kurrens anyagaikat. Ugorjatok bele a friss, független megjelenésekbe!

qualitons_kexek_cover.jpgThe Qualitons: Kexek vinyl LP
(Budabeats, 2022)

Több mint két évvel az első lemezbemutató koncert, hosszas tervezgetés és egy világjárvány után végre megjelent a Kexek album vinyl változata. A Kex együttes a magyar könnyűzene egyik legizgalmasabb, legeredetibb és talán legméltatlanabb sorsú formációja volt. A lemezen az 1968 és 1971 között készült dalaik feldolgozásai szerepelnek, a lemez koncepciója szerint a Qualitons öt tagja választott egy-egy Kex eredetit, amit aztán kidolgozott és végigvitt a hangszereléstől a végső keverésig. Szomorú hír, hogy a zenekar ebben a formában befejezi működését, ennél tökéletesebb búcsúajándékot viszont álmodni sem lehetett volna.

szincapa_artwork.jpgZækar: Színcápa
(XLNT / Golem Records, 2022)

Az volt Lazúr- és Ivan & The Parazol-tagokból álló Zækar 2021 áprilisában alakult. A zenekar nagy hangsúlyt helyez az improvizatív játékra, finoman kimunkált zenei elemek és virtuóz, provokatív szövegvilág által fémjelzett szomorgazmikus melanko-stenk jazz-popjuk első stúdiókörülmények között rögzített lenyomata a Színcápa címet viselő kislemez.





ex_alleycatss_vernacularcortexmusic_artwork_small_2022_1.jpgAlley Catss - Vernacular Cortex Music
(EXILES, 2022)

Alley Catss félórás szónikus utazása a zajzenétől a technón át az ambient szférákig. Az első (régóta várt) teljes albuma az EXILES-nál.








A HAIL hírei röviden:

A HAIL idén nem csak az Independent Label Fair Budapest (2022.09.10.) főtámogatója lesz, hanem az idei Wonderest fesztivált is segítjük. A fesztiválon is találkozhattok majd velünk, két beszélgetést is szervezünk a fenntarthatóság és zeneipar jegyében.

 
Kövessétek a HAIL Facebook-oldalát és lessetek rá a Hail.hu-ra!
haillogok_1_2_1_4_1.jpg

https://recorder.blog.hu/2022/06/20/hail_demo_10_a_magyar_fuggetlen_lemezkiadok_szovetsege_ajanlja
HAIL.DEMO #10 - A Magyar Független Lemezkiadók Szövetsége ajánlja
süti beállítások módosítása