HAIL.DEMO #15 - A Magyar Független Lemezkiadók Szövetsége ajánlja

2022.12.20. 16:30, trecorder

hail_13.jpg
A HAIL minirovatot indított a Recorder hasábjain, hogy bemutassa a hazai független kiadókat és kurrens anyagaikat. Ugorjatok bele a friss, független megjelenésekbe!

frenk_4.jpgFrenk: Abszolút Szabadon
(XLNT Records, 2022)

A multiinstrumentalista Frenk most sem hazudtolja meg önmagát: hetedik szólólemeze egy kiemelkedő finomsággal hangszerelt, immerzív anyag lett. Az albumon egy modernségből kiábrándult elbeszélő szólal meg: a dalokban visszacseng a bukott Eldorádó keserűsége, az a szabad szellemet szorító falanszter-életérzés, amelyet napjainkban jóformán mindenki megtapasztal.



nlz_019.jpgIntermediate: NLZ017
(NNULLZ, 2022)

Intermediate zenéi minimalisták és – a kiadó alapítója, Synus0006 szerint – "furcsa, beteges" hangulatúak. Lehet, hogy ez utóbbi jelző adja a sava-borsát, amitől egyéni lesz az egész és örökzöld. A jövőben egyébként közös projekt is tervben van Synus0006 és Intermediate között, ami hamarosan egy live act formájában is hallható lesz Budapest egyik szórakozóhelyén.   



alley_catss_cover1_2.jpgAlley Catss: Live at Lumen Café
(Prepost Records, 2022)

Janky Máté legújabb megjelenése egy 2021-es Lumen-szólókoncert felvétele a Prepost Pirate Live Series-en, mely kifejezetten élő felvételek stílusfüggetlen sorozata. Alley Catss ezúttal is nagyot szól – az egy szál laptoppal élőben, leginkább improvizatíve születő zene az elektronika rengeteg al-műfaját idézi meg, de egyik mellett sem köteleződik el, hanem mindegyiket magáévá teszi és túllép rajtuk. A limitált példányszámú kazetta borítóját maga az előadó tervezte.



freakin_disco_totem_1500x1500.jpgFreakin’ Disco: Face Yourself EP
(Launching Gagarin Records, 2022)

Megjelent a Freakin’ Disco új EP-je és a hozzá tartozó klip. A Face Yourself az első dal a jövőre megjelenő TOTEM lemezről. A dalt az ötszörös Grammy-díjas Steve Dub, a The Chemical Brothers állandó producere producerelte, míg a klipet a nemzetközi filmfesztiválon is díjazott Hajdu Szabolcs rendezte.





imrekiss-cover2.jpgÉs egy bónusz: Imre Kiss: Keys to Cassiopeia
(EXILES, 2022)

Imre Kiss 9 számos kozmikus utazása az EXILES-on.









A HAIL hírei röviden:
● 
Őszi workshopjaink videóanyaga december végén kerül majd fel a YouTube-csatornánkra, iratkozzatok fel, ne hagyjátok ki!

Kövessétek a HAIL Facebook-oldalát és lessetek rá a Hail.hu-ra!
haillogok_1_2_1_4_1_2.jpg

https://recorder.blog.hu/2022/12/20/hail_demo_15_a_magyar_fuggetlen_lemezkiadok_szovetsege_ajanlja
HAIL.DEMO #15 - A Magyar Független Lemezkiadók Szövetsége ajánlja
süti beállítások módosítása