Dal- és videópremier! Palma Hills: Tenger

2019.11.29. 13:00, Gaines

palmahills_1.jpg

A székelyudvarhelyi gyökerű, indie/beat/garázsrockot játszó Palma Hills – mely eredetileg Face Today néven alakult, majd magyarradaros bemutatkozásuk évében átkeresztelődött – 2017-ben jelentette meg remek bemutatkozó albumát, a Beyond The Hills-t. A zenekar némi kényszerszünet után most új dallal áll elő, ráadásul először szólalnak meg benne magyarul a korábbi angol szövegek helyett. A ráadás ráadásaként a lezser beatzenés lüktetést megőrző Tenger magenta sivatagi dűnés vizuállal együtt érkezik!

A Palma Hills elmúlt szűk három évéről kifaggattuk a zenekart, akik elmesélték, hogy az első nagylemez kiadását követő időszakban számos olyan klub színpadára, illetve fesztiválra sikerült eljutniuk (főleg Románia és Magyarország területén), ahová azelőtt nem, és addigi zenei pályájuk csúcsát jelentette a 2017-2018-as periódus. Átadjuk a szót: "A zenekarral párhuzamosan, a magánéletünkben olyan nehézségekkel találtuk szemben magunkat, amik egészen addig ismeretlenek voltak a többségünk számára. Munkát vállaltunk mindannyian a lehetőségeinkhez mérten és ez egyre kevésbé vált összeegyeztethetővé a próbákkal, főleg amiatt, hogy négyen 4 különböző városban tettük ezt. Arni (ének, gitár) külföldre, majd egy idő után Pécsre költözött, Előd (gitár) Budapestre, Péter (dobok) a szülővárosunkba, Székelyudvarhelyre, jómagam (Bátor, basszusgitár) pedig Kolozsvár és Székelyudvarhely között járkálva tettem ezt és teszem most is."

LEMEZTÁSKA A PALMA HILLS BASSZUSGITÁROSÁVAL

Időben ez nagyjából 2018 elejére tehető. A csapat nem szerette volna, hogy ez a közös tevékenység végét jelentse, ezért átmeneti időszaknak fogták fel, amiből ki kell lábalni, és a lehető legtöbbet kihozni. "Igyekeztünk az egyéni hangszeres tudásunkat gyarapítani, és szerintem mindannyian éreztük ennek a hozományát, amint újra aktívan kezdtünk zenélgetni a székelyudvarhelyi búvóhelyünk falai közt" – fogalmaz Siklódi Bátor. – "Én személy szerint azt vettem észre, hogy szellemileg is előrébb vitt bennünket ez az időszak, mivel azóta valamivel rugalmasabban és több türelemmel állunk egymáshoz meg a közös munkához. Ez idő alatt Arni, aki a zenekar fő dalszerzője, rengeteg szám alapját rakta össze egyedül, így 2019 nyarán bőven akadt amiből válogathattunk. Alapvetően azt szerettük volna, hogy az idei nyarunk központjába újra a zenekar kerüljön, és el tudjunk kezdeni dolgozni egy új anyagon, viszont nem akartuk magunkat semmilyen határidőhöz kötni. Külön köszönet Kacsó Tibornak és a Marosvásárhelyi Rádiónak, Bányász Bercinek és András I. Gábornak, akik hozzájárultak ennek az anyagnak az elkészítéséhez."

A Palma Hills bele is vetette magát a munkába, dolgoznak második lemezükön, amit a jövő év folyamán terveznek kiadni. És hogy miért most született először magyar nyelvű dal? Több más ok mellett Butu Arnold úgy érezte, most érett meg erre a kihívásra. "A Tenger zeneileg nem rugaszkodik el túlságosan az eddigi vonaltól, de színesebbé tettük világunkat egy új hangszerrel és anyanyelvünkön énekelve érzékelhetőbben tárhatjuk elétek lelkünk és gondolataink tükrét. Miről is szól ez a dal? Mondjátok meg ti!" – tanácsolta a hallgatóknak a dalszerző.


jöjjenek tehát a dal, amiből  megtudhatjuk, miért jó az, amikor lerúgod a bugyidat a parton:

Palma Hills a Facebookon

fotó: András I. Gábor

A cikk megjelenését a Hangfoglaló Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nka_hangfoglalo_logo_650_2_1_45_16.jpg

https://recorder.blog.hu/2019/11/29/dalpremier_palma_hills_tenger
Dal- és videópremier! Palma Hills: Tenger
süti beállítások módosítása