Magyarradar - Palma Hills

2016.08.05. 15:53, Frontrecorder

palmahills.jpg

Hogy a hatvanas-hetvenes évek bluesrockos/garázsrockos/beatzenés hangzásvilágát mai füllel újrateremtő és profi magabiztossággal, feszes-peckes swagerrel előadó fiatal zenekarokért nem kell a szomszédba menni? De, néha bizony érdemes, és akkor olyanok jönnek szembe, mint az erdélyi Palma Hills!

phcover.jpgMegalakulás éve:  2010-ben indultunk Face Today néven, majd 2016 elején átkeresztelődtünk.

Honnan: Székelyudvarhely.

Tagok: Butu Arnold (ének, gitár), László Péter (dob), Siklódi Bátor (basszusgitár), Lukácsi Előd (gitár).

Stílus:  Kelet-európai rock'n’roll nyugati hatásokkal.

Hatások: Zeneileg mindenkire az hatott, ami az aktuális kedvencnek számít, ezek különbözőek tagonként, bár vannak átfedések is természetesen. Régebben a punk, a grunge és az indie hatott ránk leginkább, aztán ott vannak még a bluesrock és pszichedelikus zenekarok, plusz van egy kis hiphop és dzsessz is, amit nyomokban tartalmazhat a zenénk.

Kiadó(k):  Drum and Monkey.

Történet: Mindannyian székelyudvarhelyiek vagyunk, így már egészen kiskorunk óta ismerjük egymást, viszont a sors 2010-ben hozott össze minket, ekkor álltunk össze egy zenekarrá és kezdtük akusztikusan játszani, Arni régebben megírt dalait. Eleinte iskolai rendezvényeken játszottunk, és mivel akkoriban viszonylag sok kezdő zenekar volt a városunkban, versengés alakult ki, aminek a hatására mélyebben beleártottuk magunkat a zenébe - talán ma már azt mondhatjuk, hogy ez a lendület indított el a pályánkon. Kezdetben Arni, Bátor és Előd volt a zenekarban, Peti csak később, 2012-ben csatlakozott, mondhatni hogy újra, mivel Petinek és Arninak volt már közös zenekara korábban. Peti érkezése újabb lendületet adott a zenekarnak és elkezdtünk még több dalt írni, ami újabb helyekre juttatott el minket. Kolozsváron komolyabb stúdiótapasztalatokat szerezhettünk (például elő dobfelvétel, vintage keverő és -mikrofonpark, ősrégi erősítők), a stúdiós arc sokat mesélt nekünk a Neve pultról, amivel dolgoztunk, és ugyan minket abban az időben nem nyűgöztek le az analóg cuccok, ma már tudjuk, hogy ezek megismerése is nagyban befolyásolta a mostani hangzásvilágunkat. Az első felvételeinket mind ennél az említett stúdiónál készítettük, mígnem 2014-ben megismertük Beke Istvánt (Bexet) az Ivan & The Parazolból, és a legutóbbi, 2015-ös EP-nket már vele rögzítettük Budapesten. Az érettebb hangzásvilág, az átgondoltabb dalok, az új kapcsolatok mind közelebb vittek bennünket a mai állapotunkhoz. Jelenleg Kolozsváron élünk, és nagy erőkkel dolgozunk az első nagylemezünkön, ami 2016 őszén fog megjelenni, a Cseh Tamás Program támogatásával. Bízunk benne, hogy ez a lemez még magasabbra teszi majd a lécet, és nem ér itt véget a történet.

Megjelenések: Still Workin’ On It (2012, demo LP), Elevator (2013, single), Private Section (2014, EP), We're On The Way, There's No Worry (2015, EP).

Küldetés: hogy eljussunk a közönségünkhöz és a közönség is eljusson hozzánk. Ez számunkra azt jelentené, hogy akár a saját koncertjeinkre is sokan látogatnának el, és mehetnénk körbe az országban, vagy akár Európában is, mert mindenhol kicsit otthon lennénk.

Jövőkép:  szeretnénk egyre jobb dalokat írni, és ez által újabb lépcsőfokokat meglépni, ameddig csak lehet.

Mellékprojektek:  nincsenek.

Szexepil: a mikrofonállványunk, amit mindenhova magunkkal viszünk, és gyakran el is hagyjuk - de mindig megkerül!

Legnagyobb eredmény, elismerés: 2014-ben felléptünk a Szigeten és tévedésből beengedtek bennünket a nagyszínpad backstage-be, így pár órára igazán nagymenőnek érezhettük magunkat. A viccet félretéve, nemrég volt egy koncertünk az A38-on a Hello Hurricane lemezbemutatójának vendégeként, és rengeteg elismerést kaptunk a koncertünk után.


a Palma Hills ősszel várható bemutatkozó albumát elsőként beharangozó Undone és Erdélyben forgatott klipje:




a remek tavalyi EP:


A cikk megjelenését a Cseh Tamás Program keretében a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

nkacstp_logo_650_png.png

https://recorder.blog.hu/2016/08/05/magyarradar_palma_hills
Magyarradar - Palma Hills
süti beállítások módosítása